söndag 2 december 2012

Nu är den ut

I dag har vi varit hemma och tvättat, jobbat, pluggat och lekt. Jag har tvättat; bland annat. Harald har betat av sina mail efter 5 dagars konferens. Julius har pluggat till sina tentor nästa vecka och Eilika har lekt.

Ja, och så har Harald och jag tjatat, tjatat och tjatat! Det känns om om det varit huvudsysslan idag. Vi har tjatat på tonåring som verkar ha VÄLDIGT svårt att förstå att det är läge att PLUGGA till sina tentor nästa vecka. Och då menar vi att sitta ner och koncentrerat plugga. Inte ha datorn på för att kunna kolla Faceboook eller byta musik på spellistan varannan sekund. Och SPECIELLT när man har långt ifrån godkända betyg. Jag hoppas att det sjönk in till slut. Tyvärr alldeles för sent. Att det ska vara så svårt att fatta?! Det finns tyvärr inga genvägar och det börjar liksom gälla nu. Han går i 10:an. Om två år ska han förhoppningsvis ha hyfsade betyg och komma in på någon typ av vidareutbildning. Men vi ger inte upp! Vi kommer att fortsätta att tjata och hjälper inte det så tar vi helt enkelt ut allt vad datorer, iPhones, iPodar och iPadar heter från hans rum. Hårt mot hårt!

Sen har vi TJATAT på den lilla damen som VÄGRAR att städa sitt rum. Ja, inte bara sitt rum utan i princip hela huset. Man kan väldigt lätt se var den lilla damen har varit. Hon drar fram leksaker och saker och lämnar dom där det behagar. Jag försöker få henne förstå att letar man efter ett klädesplagg till dockorna så plockar man i alla dockkläderna i lådan igen när man är klar. Detsamma gäller alla leksaker. Då blir det inte så stökigt och det går lätt att städa. Naturligtvis ska hon få leka men det funkar liksom inte att ha saker överallt eller att man inte kommer fram till hennes säng. Till slut, efter mycket tårar och smällandes i dörrar, så städade hon. Hyfsat i alla fall! Grrrrr!

Nu till den fina titeln på inlägget. Eilika visade stolt mormor och morfar sin VÄLDIGT lösa tand på Skype i förmiddags. Och när hon satt och knaprade pepparkakor framför Julkalendern på TV så ropade hon till -"Nu är den ut!". Direkt översättning från -"Now it´s out!". Nästa tand är också lös så snart kommer hon ha en fin C-glugg. Alltså båda framtänderna saknas och en tand på var sida om om två nya tänderna i nederkäken. Håller hon sedan huvudet på sned så blir det ett C.

1 kommentar:

  1. Hahaha, vad härligt! Och C-gluggen känner man ju till... :)
    Kul att läsa din blogg förresten!
    /Hanna

    SvaraRadera