torsdag 1 augusti 2013

Bad pojke

I dag har vi tränat Idefix på både det ena och det andra! 

Först tränat på att vara själv i tvättstugan, med stängd grind, när jag körde Eilika till skolan. Det handlar alltså bara om en halvtimma och OM han skulle pipa för mycket eller bryta sig ut så fanns Julius i sin säng i sitt rum, med öppen dörr. Det gick utmärkt!

Sen har han träffat Eunice. Även det utan problem. Han ville däremot hjälpa till att stryka på eftermiddagen men då fick Julius rädda Eunice.

Sen har han åkt bil. Julius hade en klipptid klockan 11 i Westlake så det blev bilfärd på ca20 minuter i vardera riktning. Lite läskigt och svårt att komma till ro. Men med lite träning så. Han låg på golvet mellan Julius ben. När Julius klippte sig höll vi oss mest ute i en rabatt. Han nosade lite men kollade mest på bilar och människor. Vi tränade även på att gå upp för trappor, nedför klarade han inte. Och så var vi inne och kollade hur det gick för Julius och hälsa på alla där inne. 

På eftermiddagen tog Eilika och jag med oss Idefix ner till stranden. Eller rättare sagt ner till tidvattenspoolen vi har precis nedanför vårt hus. Lite för långt att gå till stranden än så länge. Så spännande och kul! Både för Idefix och för Eilika. Vi har det så lyxigt att bara kunna gå ner till havet på några fjuttiga minuter. idefix kommer säkert bli en riktig bad pojke.

  



Lillmatte och valp på promenad!
 


Inga strörre problem att få denna lilla kille i vattnet!
 










Eilika lekte massor med Idefix. Dom hade en lång kelp bit som dom lekte med. Dom sprang fram och tillbaka på stranden och även i vattnet.

När vi kom hem duschade jag av den sandiga valpen med vattenslangen och sedan blev han ordentligt torkad med en handduk. Sen gick han in, drack vatten och somnade sedan tvärt i sin bädd.

Tror han kommer sova gott i natt. Julius har busat massor med honom när jag lagade middag också. Hoppas kan man ju alltid!

1 kommentar:

  1. Oj, så söt! Han är en liten kopia av hunden Bolt (den animerade filmen som kom för något år sedan)

    Tack för en härlig blogg! =)

    SvaraRadera