lördag 1 augusti 2015

Middag i stan

I torsdags åkte vi in till stan för att äta middag hos familjen Gladher! Alltid lika trevligt! Extra roligt att träffas denna gång eftersom dom var hos oss i Sydafrika över jul och nyår. 

Det var bara vi vuxna och dom två yngsta barnen. Julius stannade hemma och Thea och Disa var på läger. Axel och Eilika hade en fantastisk rolig kväll. Dom käkade lite och sedan tog dom ett metspö och gick ner och fiskade på Stumholmen. Dom kom hem med två abborrar som Uffe fick rensa. Vilken lyx att bo i lägenhet mitt i stan och ändå kunna gå ner och meta på bara några minuter. Eilika njöt av friheten! Efter fisketuren fyllde dom på med lite mer mat och så blev det bus och lite film.Våningssäng av saccosäckar. 
Vi vuxna fastande vid middagsbordet och ett antal flaskor gott vin. 

Strax innan 22.00 spurtade vi iväg för att hinna med färjan. Språngmarsch ner till färjeläget. Men vi hade läst fel på tidtabellen. Den gick inte kl 22 utan 22.30! Typiskt! Men det var en vacker kväll utan vare sig regn eller vind. Tyvärr hade jag inte med mig kameran utan bara iFånen. Blir ju inte speciellt bra bilder med den när det skymmer. Men ni få ett litet hum om hur fint det var; denna sena juli kväll.Hasslövarvet hade visst kvällsjour och jobbade på Aspö III (eller var det II?). 

Jag fascinerades mest över hur dom kan lämna skåpbilen öppen med alla verktyg fullt synliga, när dom själva är ombord på båten. Hade ALDRIG gått i Sydafrika! Bilen hade varit tömd på några sekunder!
 

Skuggan av en bloggerska!

Något trötta!

Hemma på ön igen!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar