måndag 14 september 2015

Blixtrar och dunder

I går blev det en vacker dag trots att det var lite mulet på förmiddagen. Vi höll oss på hemmafronten. Harald jobbade på kontoret, Eilika lekte och jag vårstädade uteplatsen. Både marsvin, fåglar och deras burar blev rengjorda också. Fåglarna fick sig en dusch i vattenslangen och marsvinen fick sig ett vårbad i diskbaljan. Idefix behöver också en vårdusch snart men det får bli en annan dag.

 

Eftermiddagspromenad i blomhavet på kyrkogården.
 


I morse när jag väckte fåglarna, som fått sova ute, så möttes jag av en varm och skön vind. Det var nästan 22C ute redan klockan 06.30. Men så disigt att det nästan verkade mulet. Vi frukosten fick Eilika syn på solen som lös som en apelsin genom diset. Ut och fota mitt i gröten! 

Det såg nästan ut som en solnedgång i stället för soluppgång.
 Harald och Eilika körde nedcabbat till skolan. Jag och Idefix gick till stranden. Oförklarligt varmt var det! Det blev en promenad på 45 minuter.
 


Nej det var inte bara disigt utan molnen drog sakta fram över bergen. På vägen hem så började det blixtra och åska.  Jag hann precis hem och spola av hunden innan det började regna. Det kom inte mycket regn och åskan drog vidare. 

Sådant mystiskt väder och ljus! Havet var alldeles smaragdgrönt.

Det kom några åskknallar till under förmiddagen men sen klarnade det upp hyfsat. Framåt dagen kunde vi se att det kom rök bakom Swarkopberg och jag såg en uppdatering på Facebook att blixten hade slagit ner och det hade börjat brinna.
 

Elden spred sig runt berget och på eftermiddagen kunde vi se lågorna genom diset.

När jag hämtade Eilika så var det lika varmt på den sidan bergen. Det blåste rejält men det var varma vindar. Vi tog Idefix på en promenad på stora fältet innan vi körde hem.
 

 Skönt att springa av sig efter en lång skoldag!


 Ja, ni ser på Eilkas hår att det blåste ordentligt!


 Hoppsan! Hon hamnade bakom den jätte stora tungan!

Det blev en del blixtrar och åska på eftermiddagen också och det har kommit lite regn nu på kvällen. Det brinner fortfarande men Volunteer Wildfire Services och personal från South Africa National Parks håller noga uppsikt över elden.Det ser nästan ut som om det är en vulkan som har utbrott!

Ska bli intressant att se om åskvärmen har släppt tills i morgon. Det skulle komma en del regn har väderprognoserna lovat. Vi kan ju alltid hoppas!
3 kommentarer:

 1. Gillar soluppgångar jättemycket, på hösten här brukar de vara jättefina!

  SvaraRadera
 2. Visst är det fantastiskt med 'väder', och hur snabba förändringarna kan vara! Fina soluppgångsfoton! Hoppas ni får regn, med tanke på 'vulkanutbrottet'...
  Titti

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jodå regnet kom och fortsätter fortfarande. Tror att branden är under kontroll. Svårt att se där bakom regnmolnet!

   Radera