tisdag 24 maj 2016

Behövs mer

Jodå, Eilika jobbade på bra med svenskan i söndags. Vi satt ute eftersom det är varmare ute än inne. Min hjärna har fortfarande, efter 6 år, svårt att fatta hur det kan vara så. Men så är det!


 Tränar på adverb och adjektiv.


Ibland behöver man paus från arbetet. 

Alla dagar pallar inte riktigt mamman att laga mat. Och så är det ju så tråkigt när det bara är Eilika och jag. Men mat måste vi ju ha. Men i söndags så blev det faktiskt korv med bröd till söndagsmiddag! Jo, jag erkänner! Men vi hottade till hotdoggarna med en rejäl dos grönsaker och så kom Eilika på att vi skulle ha picknick. Så fick det bli! Inomhus picknick i biblioteket. Hur mysigt som helst och vi blev både mätta och glada. Inget dåligt samvete för den "middagen"!



Eilika busar gärna med Idefix och är aldrig rädd att han ska bita henne. Nu skulle han aldrig göra det men ändå. Han är ju rätt stor och tung och har rysligt vassa tänder. Men han är så försiktig!


 Kvällsbus!


Caesar däremot tittar undrande på.


När chefen är borta så tar katten över stolen!

I går kom det äntligen en del regn! Men mer behövs. Det är rysligt tomt i alla vattenreservoarer. Fast regent kom inte förrän på eftermiddagen. Vid lunch funderade jag över om jag skulle äta inne eller ute. Bestämde mig rätt snabbt för ute! Det var 19 råa och dragiga grader inomhus och härliga soliga och varma 28C ute!


Valet var ju inte så svårt!


Men strax innan jag skulle köra och hämta Eilika så såg det ut så här!

Jag skulle släppa av Eunice vid 4-vägs korsningen men vi hann inte mer än upp för Black Hill så vräkte regnet ner. Jag körde hem henne till Masi. Blev lite sen att hämta Eilika men hon kunde ju vänta inne i skolan. På den sidan berget hade det regnat en bra stund redan.


Så eftermiddagens hundpromenad blev lite blöt!


Men den bästa av bästa av alla pinnar här i världen is still to be found enligt Idefix. 
Bara att ge sig ut!


En "brinnande" aloe lös upp i regnet!


Jodå ganska blöt blev jag! Men bara på utsidan!


2 kommentarer:

  1. Här har det också regnat idag och inga små mängder!! Dessutom skönk termometern till nio grader...ibland är den svenska våren mindre underbar...;)

    SvaraRadera
  2. Här har det också regnat idag. Men vi har vårregn!

    SvaraRadera