måndag 16 maj 2016

Eurovision med hundparty

Naturligtvis tittade vi på Eurovision i lördags! HELA programmet! Eilika också. Vår internet koppling skötte sig så vi hade till och med hyfsad bild. Nja, när det blir för mycket ljuseffekter, typ hela tiden när vi pratar om SVT:s produktion, så blir det rätt så pixlat. Men vi är inte så bortskämda så det gick alldeles utmärkt att titta på.

Vi hade bjudit in svenska Karin som bor mer eller mindre runt hörnet. Hon kan inte se svensk TV och har inte kollat på Eurovision på många år. Hon kom med sitt charmtroll cockerspanieln Vetkoek (ett friterat fyllt bröd som äts här i Sydafrika. Mest av afrikaanerna). Idefix fick sig en kanon kväll med andra ord. Maken Craig var inte hemma så det passade ju bra att Karin fick lite sällskap.

Vi hade bullat upp med vin, Cola, grönskasstavar, dip, chips, popcorn och Eurovision chokladbollar (rullade i silversocker). 



Karin och jag brukar träffas på stranden med våra vovvar och då är Idefix lite bossig mot lille Vetkoek. Idefix tycker att ALL kelp är hans nämligen. Men i lördags hade dom väldigt roligt. Ett rysligt pusskalas!
 



Busa, busa, busa!
 

Karin med en trött Vetkoek.
 

Till slut deckade båda två på golvet.
 

Vetkoek har somnat under soffbordet.

Inte favoriten som vann Eurovision men så är det ju. Det blir nog bra! Och det är ju bra att tartarernas situation uppmärksammas.

Söndagen var lite seg eftersom vi kom i säng sent. Men jag slipade och oljade in vårt soffbord inklusive sideborden. Vek tvätt och lagade mat. Ja sånt där man gör på en söndag. Fläskfilé med ädelostsås och klyftpotatis till middag. 

När Harald åkte och tränade så tog Eilika och jag med oss Idefix ner till tidvattenspoolen. En härligt ljummen hösteftermiddag. Idefix fick simma rejält och Eilika jagade småfisk. Jag roade mig med panorama funktionen på iFånen.
 

 Kallt i vattnet men att gå i vattnet gick bra i alla fall.


Enda gången Idefix får jaga boll är när vi slänger ut den i havet. Snällt mot hans knän.
 

Lågvatten och ingen vind. Kelpen gungade i maklig takt.
 


 Ja fult är det ju inte!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar