söndag 10 juli 2016

Poolparty

Under tiden Harald och jag förlustade oss i Budapest planerade Eilika poolparty! Jag hade lovat att hon fick bjuda in några kompisar att bada i poolen på tisdagen. Några kompisar enligt Eilika betyder 13 stycken!

Så tisdag kl 13.00 var poolen full av barn! Harald var så snäll och kom hem från kontoret för att vara badvakt. Jag kände att det var lite saftigt att hålla reda på så många själv. Vore ju inte kul om det skulle hända något. Alla hade naturligtvis väldigt roligt i det 27 gradiga vattnet och vi hade tur att solen faktiskt sken. Det var lite mulet på förmiddagen och på kvällen brakade ösregn och åska loss!









Värdinnan själv!


Alla barnen gick på Sommarkyrkan veckan innan och är i åldrarna 10-13 år!


Efter drygt 1 1/2 timma i vattnet började några gå upp. Då hade Harald grillat hamburgare till gänget!

 

Killarna ställde sig direkt i kö vid bordet för att få burgare! Så svenskt konstaterade jag snabbt! Det hade vi inte sett i Sydafrika. Vi är duktiga på att köa till både det ena och det andra!



Hela gänget mumsar på burgare, Cola, Fanta och vattenmelon!


Grillmästaren, dottern och en av dom blonda flickorna!


Japp, poolpartyt fick godkänt!

Eilika var väldigt nervös innan alla kom. Mest för att hennes svenska kompisar svär så mycket! Det är hon inte van vid att barn gör och absolut inte så att vuxna hör! Man kan ju oroa sig för värre saker!

Men alla skötte sig exemplariskt! Goa ungar! Fast jag noterade skillnaden mellan Sydafrikanska barn,  barn på American International School  och svenska barn. I Sydafrika är barnen väldigt noga med att hälsa på föräldrarna när dom kommer, säga tack och framförallt tacka för kalaset/festen/att dom fick komma när dom går. Både till barnet och föräldrarna. Trevligt tycker jag!

Det får nog bli ett poolparty till innan vi åker! Vi har ju hela tre veckor till på oss!

1 kommentar:

  1. Svenska barn i Sverige är bra på sitt sätt. Men de är ganska oartiga, det tycker vi också. Och så svär de så in i bängen! Dåligt.

    SvaraRadera