måndag 9 januari 2017

Nyårsafton 2016

Innan ni får ta del av några inlägg om vår resa till Kwa Zulu-Natal så måste jag ju rapportera om hur Eilika, Harald och jag firade nyårsafton. Jag har ju bara skrivit vad ungdomarna gjorde!

Eftersom vi haft ett tämligen hektiskt schema när det gäller både övernattande gäster och middagsgäster under december så var lite trötta. Harald och jag orkade helt enkelt inte med att ordna nyårsmiddag med inbjuda gäster. Och vi kände inte för att åka någonstans heller trots att vi hade inbjudan till en av Haralds golfkompisar. Nej, vi bestämde oss för att stanna hemma!

Men vi klädde i alla fall upp oss, dukade fint och lagade en riktigt god 3-rätters. Är det nyårsafton så är det! Vi hade det så mysigt! Maten blev mycket lyckad och Harald öppnade fina viner som vi drack.


Eilika var finast! Iklädd glittriga shorts som hon fått i julklapp av mormor ioch morfar och födelsdagströjan från Harald och mig.


Fin i håret var hon också! Lisette utbildar sig till hårfrisörska så hon flätade så fint.
 

Marinerade räkor, avokado och sallad till förrätt!
 

Oxfilé med rosmarinssmör, tagliatelle med tomater och ruccola och smarrig sås med portvin till huvudrätt. 
 

Ja ni ser ju på dessa två hur bra vi hade det!
 

Efter desserten gick vi in och tittade på Grevinnan och betjänten. Förstås!


Idel goda viner och 12-slags bubbel!

Efter TV tittande så spelade vi Monopol enligt Eilikas önskemål. Tyvärr avbröts det mysiga strax efter kl 23.00. Vi hoppade alla till då vi hörde en rejäl smäll. Det lät som ett kanonskott nästan. Det var två minibussar som frontalkrockde precis nedanför på vägen. Den ena minibussen körde rätt in i den andra. Föraren i den bussen var onykter men hade som tur var inga passagerare i bussen. Minibussen flög rätt igenom muren på motsatt sida. Den andra bussen hade passagerare och välte. Vi kunde se hur det klättrade ur människor ur fönstren och vi hörde skrik och gråt. Räddningstjänsten var snart på plats. Läste senare att båda förarna dog samt en passagerare (en kvinna på väg hem från jobbet. Hon jobbade på en restaurang i Simonstown och fick för en månad sedan en bebis. Hon hade precis börjat jobba igen).


Eilika blev väldigt rädd och ledsen och oroade sig för Julius. Det gör hon alltid när något händer och han inte är hemma. Jag fick tag i Julius som försäkrade oss om att han var ok. Han var ju långt därifrån förstås. Vägen var sedan avstängd i båda riktningarna hela natten och båda bilvraken togs bort tidigt på nyårsdagens morgon.

Ja tolvslaget blev lite avslaget. Minst sagt! Men vi drack i alla fall bubbel och det tutades rejält från båtarna inne i Simonstown. Det var flottbesök från England i hamnen så det blev mer och högre tutande än vanligt.

Det var vårt nyår! Nästa inlägg blir om vår resa!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar