tisdag 10 januari 2017

St. Lucia, KwaZulu-Natal, Sydafrika

I måndagseftermiddag (förra veckan) landade vi på King Shaka International Airport, och lyckades efter lite bök hämta ut vår hyrbil. Sedan körde vi dom 245km till St. Lucia där vi skulle stanna 2 nätter.
 

 Redan på vägen från flygplatsen var vi alldeles betagna. Det var så grönt och vackert!

Vi checkade in på Turtle Bay Lodge vilket var en mycket positiv överraskning. När jag bokade så var det redan knöfullt i St. Lucia och i princip det enda som fanns kvar var just Turtle Bay. På bilderna såg det inte speciellt trevligt ut och recenssionerna var inte dom bästa. Men vi hade inget val, och 2 nätter skulle vi väl klara. Det visade sig att ägarna nyligen tagit över stället och helrenoverat det. Dom hade öppnat den 23 december! Stället var jätte fint och ägarparet väldigt trevliga. Ibland har man tur!



Trevlig "honesty bar" i hörnet! Stort utbud på diverse drycker. Bara att skriva in i boken vad man tar och betala vid utcheckning!

Vi sov gott men vaknade lite tidigt av att rummet låg väldigt nära köket med en dåligt isolerad dörr emellan. Tipsade ägaren om att bomma igen den dörren helt istället. God hemlagad frukost med bacon och ägg och så frågade vi ägarinnan om hon hade några tips på vad vi kunde göra under dagen. St. Lucia är ett pyttelitet ställe med bara drygt 1000 invånare men med massor av turister. Man åker dit för att kolla in sköldpaddor, flodhästar och naturen. Flodhästtur var inbokat till kvällen först. Fiona föreslog att vi skulle köra in i iSimangaliso parken och genom den till Cape Vidal. Så fick det bli!
 

 Eilika leker med sin selfiepinne efter frukosten.


Barfota städerska! Only in Africa!


iSimangaliso är ett 332000 hektar stort naturreservat som invigdes 1895.

Vårt mål var ju Cape Vidal och vi trodde att vi "bara" skulle köra igenom en del av parken för att nå vårt mål. Bilresan blev en riktig safaritur! Vi såg en hel del djur och gjorde ett par stopp längs vägen. Missade att ta med något att äta eller dricka men vi överlevde!


Dom första djuren vi såg var zebror! Och föl!
 

Sen såg vi Pumba med en kompis. Vårtsvin alltså.


Av bajshögens storlek så förstod vi att det fanns elefanter i parken. Dyngbaggefest!



Vackra större kudu!


Första stoppet! Älskar varningsskyltarna!
 

 Vår hyrbil! En Toyota Fortuner, som vi alla blev lätt kära i. Perfekt att sitta högt när man letar efter djur!


Inte mycket till strand men dramatiskt och vackert.


Dab!


Körde igenom och förbi så häftig natur. Här riktiga lianer. Nej, vi såg inte Tarzan.
 


Utsiktsspanande!


Vi såg en hel del vervetapor.


Vi nådde till slut Cape Vidal Beach!



Låååång vacker strand med häftiga vågor!


De modiga badade! Jag vaktade kläder och fotade :)
 

Intressant sätt att dra upp båtarna på!


Baywatch!


Så söt och salt!


Vacker fisk som fiskarna fått upp.

Så var det ju då dessa elefanter! När vi förstått att det fanns elefanter så ville vi ju naturligtvis se i alla fall en. Men på vägen tillbaka började vi misströsta. Men......den som väntar på något gott! 

Inte långt från gaten såg vi att flera bilar stannat. Jodå, en bit bort stod en stor elefant. Vi stannade och tittade, dom andra bilarna körde efter ett tag men vi hade tålamod och stannade en stund till. Det lönade sig! Elefanten kom jätte nära vår bil och korsade till slut vägen precis bakom oss. Lycka!



En sådan majestätisk elefant!


Vi fick även se en gnu och......
 
 

.....och några bufflar innan vi körde ut ur iSimangaliso!

En mycket bra dag! Vi körde tillbaka in till St. Lucia för att hitta något att äta innan flodhästturen. Hittade tyvärr inget höjdarställe men varsin kaffe och lite pommes fick vi i oss i alla fall.

Flodhästar i massor i nästa inlägg!









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar