fredag 10 mars 2017

Planering och förberedelser

Ja nu är det "bara" 101 dagar kvar till den stora flytten!

Det planeras och förbereds, men mest i huvudet på bloggerskan än så länge. Men det är en bra början.

Jo, vi har börjat med lite andra förberedelser också förstås. Vi har fixat ansvarig för huset, som vi kommer att hyra ut via Airbnb. Eilikas bästis (Amy) morfar! Hängde ni med?! Jo han är snickare, pensionerad (typ), trevlig till tusen, händig som få och sköter redan om sin svägerskas hus som också hyrs ut. Frågan är ställd och han har tackat ja! Så skönt! Och bättre man/kvinna kan vi inte ha!

Nästa fredag flyger Eilika och jag till Sverige (Harald kommer efter några dagar senare. Han ska bara simma SA Champs för Masters först). Eilika har höstlov veckan efter så det passade bra att åka "hem" för att förbereda vår ankomst i juni. Nästa gång vi kommer så har vi ju med oss två djur och vi ska stanna kvar! Mycket konstig känsla! Men som sagt det blir kanon med en vecka på Aspö.

Eilika ska besöka sin nya skola, Aspö skolan, på tisdagen och på onsdag kvällen ska hon följa med sin kompis till ridskolan. Vi ska göra ett besök på IKEA och försöka rensa och möblera så att vi kan bo i vårt "lilla" fritidshus. Ja, hur vi ska få plats med hunden är en gåta! DET blir en utmaning om någon!

Jag har precis beställt hundsäng, mat till både katt och hund och diverse annat på nätet så att det bara är att hämta ut när vi kommer. Med i resväskan denna gång packas en av Iddes filtar och en liten filt som Caesar brukar ligga på. Så kan vi bädda på Aspö och förhoppningsvis känner dom sig liiiite hemma när dom kommer dit. Ja, matskålar och annat skall ju också ställas fram så att det bara är att släppa in dom när vi kommer. Även en enkel kattlåda till Caesar till i alla fall det första dygnet. Bäst att han får boa in sig lite i huset innan vi släpper ut honom i den Svenska faunan. Shit så spännande!

Julius säng har blivit avlastningsplats för saker som skall med till Sverige. Så mycket som möjligt denna svängen och resten i juni. Eventuellt, inte alls bestämt, så skickar vi några lådor med frakt också. Vi får se! Det mesta ska ju stanna här. Det som inte får nyttjas av hyresgäster ska stuvas undan och låsas in. Planering på HÖG nivå som ni förstår.

När vi kommer tillbaka, sista veckan i mars, så ska vi dra igång ordentligt med alla förberedelser.

Tjoho!

3 kommentarer:

  1. Mycket planering! Skönt att kunna göra den här veckan i Sverige, så ni kan förbereda.

    SvaraRadera
  2. Nu drar det ihop sig här också, men här handlar det inte om några 100 dagar... nu är det snabba ryck som gäller!

    SvaraRadera
  3. Åh vad spännande! Då möts vi i luften! Vi är i Clovelly fram till 18 april så vi kanske hinner ses en sväng? Var ju på tok för länge sedan nu! Ha det gott och hälsa alla!

    SvaraRadera