måndag 26 oktober 2009

Storm

Nu är J och jag "hemma" på Kemps Way utanför Kapstaden!

Ambitionen var att jag skulle uppdatera min blogg mer eller mindre varje dag, men internetuppkopplingen har inte varit vad den borde. Hyr en dongel och mobilt bredband men som sagt funkar inte alltid som det ska. Ska fixa koder från Telkom idag och försöka få igång vårt trådlösa här hemma istället.

Vi kom i fredags (landade 1 timma tidigare än enl. tidtabell!). Den timmen gick åt till att fixa hyrbilen och det mobila bredbandet. Fick springa mellan Hertz och Vodacom då det var kö hos Hertz och tekniska problem hos Vodacom.

Men till slut hade vi vårt bredband och en lite röd Daihatsu! Och bråttom hade vi ju inte och tid hade vi ju.

Hittade hem utan problem. Stannade på Longbeach Mall och Pick-n-Pay på vägen för att skaffa proviant. J försåg sig med 2 6-pack Fanta Grape.

Tog det lugnt på fredagen. Åt tacos till lunch och sedan middag på "vår" restaurang Dixies.

I lördags körde vi till Muizenberg och Surfers Corner för att ekipera J. Åkte därifrån med 4 nya T-shirts, 1 par shorts, 1 par Haviannas flip-flops och en mössa.

Vid 17-tiden var vi bjudna till Burdettes i Constatia på brai. Trevligt som vanligt. H´s föäldrar var där och även D´s mamma. Kunde ta det lugnt och prata i lugn och ro. Behövde inte åka hem mellan sju och åtta för att lilla E behövde sova. Skönt!

I går njöt vi av solen vid poolen. Blåste lite men bakom muren vid poolen var det lä och rejält varmt. Spolade av dom kladdiga fönstren oxå. Blåser upp så myclet saltvatten på dom hela tiden.

Åkte till Pick-n-Pay igen på eftermiddagen för att handla lite och för att ta ut pengar. Ägnade eftermiddagen åt att städa lite. dammsuga och torka golven. Tar en stund! Mycket golv!

Middag hemma och sedan film framför brasan.

Har inte sovit mycket i natt. Full storm och regna, åskat och blixtrat något makalöst! Har aldrig hört sådana åskknallar förut. Och med endast englas fönster så hörs och känns stormen rätt bra även inne. Håller tyvärr i sig. Inte mer än +16 C ute och i poolen har temperaturen gått ner till +20 C. Men maffigt att se på!

Tyvärr måste vi ge oss ut i detta väder. Vi ska till J´s skola i dag på morgonen. Blir till att hålla i ratten när vi ska över bergen och ta det riktigt lugnt. Men det ska nog gå bra.

Återkommer senare!

1 kommentar:

  1. Fel. Fel. Fel.
    Dixies är VÅR restaurang. Typiskt Stockholmare... tror att bara för att ni en gång har käkat där att ni äger stället. Åhh vad trött jag blir.

    Tack för en trevlig kväll!

    Jag ser fram emot att träffa er igen och bekanta mig med fadern till Mr. Milkshake, mamman verkar ju sund - så det måste ju vara något speciellt med pappan.

    SvaraRadera