fredag 10 augusti 2012

Out of touch

Äntligen tillbaka i cyberrymden! I tisdag eftermiddags slutade vår telefon och internet att fungera! Harald ringde och felanmälde efter att ha försäkrat sig om att vi betalat räkningen och att det inte var hela området som hade problem. I dag på efter middagen, alltså 3 dygn och ett antal samtal senare, var felet fixat. Telkom hade fixat ett kabelfel åt en annan kund och samtidigt gjort ett kabelfel åt oss i stället. Mycket o-bra! Nu känner vi ju inte oss bara rysligt handikappade utan internet för att vi inte kan kolla vår mail, Facebook, blogga och kolla upp diverse annat. Nej vi blir ju helt strandsatta därför våra kunder inte kan nå oss överhuvudtaget och ingen information får dom heller. Samt att vårt kontor i Johannesburg inte kan fakturera eftersom dom ringer upp vår server när dom jobbar i bokföringssystemet. Så det var OTROLIGT skönt att komma online och att telefonen åter igen fungerar!

Men inget ont som inte har något gott med sig. I onsdags fick jag ett ryck och städade ur kryddskåpet och skafferiet. Hade ju inget bättre för mig. Jag slängde ca 30 burkar med kryddor där bäst före datum passerat. Håll i er nu! Den äldsta burken, en burk med kryddnejlikor, gick ut 1993! Visst är det fantastisk fiffigt att flytta runt halva världen med gamla utgångna kryddor?! Vi har alltså sedan 1993 flyttat 5 gånger varav två gånger utomlands. Lite skämmigt är det faktiskt! Alltså HÖG tid att rensa! Skafferiet var inte så farligt. Lovar!

I går firades Women´s Day här i Sydafrika. Läs med om Women´s Day HÄR. Alltså helgdag och barnen var lediga från skolan. Vi gjorde inget speciellt utan stannade bara hemma. Eilika lekte och hälsade på Kingsley och Sally, Julius spelade dataspel, Harald passade på att jobba ostört på kontoret och jag plockade och fixade med tvätt etc. På eftermiddagen däremot så tittade hela familjen på film. Vi tittade på Jumanji! Den filmen såg Harald och jag på bio i Stockholm kvällen innan Julius skulle plockas ut. Ja, han förlöstes med planerat snitt. Så det är en lite speciell film. Vi hade den på VHS tidigare men nu köpte jag den på DVD i somras.  Filmen fick även godkänt av Eilika som såg den för första gången. Mysigt att titta på film hela familjen. Händer inte så ofta. Svårt att hitta en film som passar alla. Speciellt när barnen är en kille på 16 och en tjej på 6½!

Nu sitter vi här, med INTERNET, och kollar på OS i brasans sken. Såg just Sverige slå Ungern i handboll! I morgon förväntas det bli näst intill storm, kallt och massor med regn. Blir nog ingen golf för Harald. Jag har tagit in extra ved så att vi slipper öppna dörren i morgon förmiddag. Längre in i landet och i bergen väntas det snö. Det snöade faktiskt i Johannesburg häromdagen. Vi har en kall vinter! Men  å andra sidan så kommer det dagar med strålade sol och runt +20 mellan regndagarna. Tycker faktiskt dom vackra dagarna dominerar. I alla fall sedan vi kom tillbaka från Sverige.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar