lördag 11 augusti 2012

Prassel

I natt strax innan kl 03.00 så kom stormen! Jäklar vad det regnade, blåste, åskade och blixtrade. Jag har aldrig varit rädd tidigare pga väder men i natt var det riktigt otäckt. Vindbyarna var kraftiga och regnet fullkomligt vräkte ner. När det vräkte ner som värst så mullrade det som om det åskade konstant. Sen blixtrade det och så smällde det rejält av åskan. 

Eilika hade kommit till vår säng redan vid halv ett. Hon blev väckt av regnet. Men när det värsta bröt ut så sov hon gott. Harald vaknade till när den värsta åskknallen gick av ovanför huset men somnade om direkt. Jag sov inte! Gick upp och beskådade spektaklet och tittade om Julius vaknade. Även han sov som en stock. Han har inte hört någonting, och han han har fönster åt två vädersträck och inte av bästa kvalité. Så det hörs verkligen i hans rum när det regnar och stormar. Jag kunde sedan höra hur åskovädret drog bort och regnet lugnade sig något. Gick och la mig igen och trodde att nu skulle jag kunna somna om. Men det drog in en omgång till. Sen lugnade det ner sig något.

Det har regnat säkert dryga 50mm bara i natt. Kollade på regnmätaren och den visade drygt 40mm. Men med den vinden och hur kraftigt regnet varit så har det säkert "hoppat ur" en hel del regn.


Idag har det dragit in oväder efter oväder och däremellan har solen kikat fram. Blåser det mycket så blir det ofta så här. Regnen blåser in efterhand. På förmiddagen kom det ett rejält regn och hagel samt åskmuller. Nu undrar Eilika vart "prasslet" tog vägen. Prassel = hagel. Annars gör vi ingenting idag. Tittar på TV och film med brasan tänd. Harald är på lunch/middag med sina golfpolare. Blev ingen golf i morse dock. Av förklarliga skäl!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar