onsdag 13 februari 2013

7-åringar

Jag tror jag måste ta fram och läsa om 7-åringar i Anna Wahlgrens Barnaboken och Katerina Janouchs Barnliv! Ska dom vara så här ilskna och moody? Lilla damen har ett RYSLIGT humör just nu. Men sedan i nästa sekund så älskar hon mig mest i världen. Och så slår det om igen och hon gråter och gråter! Måste vara rysligt jobbigt!

Efter en av hennes utbrott igår så bestämde hon sig för att rymma. Hon packade sin lilla, lilla Bolibompa väska med lite kläder (tror hon räknade med att vara på rymmen i ca 2 dagar. Hon hade nämligen packat 2 par trosor, 2 t-shirtar och ett par tights.). Jag höll på att laga mat men jag såg en tofs som smög förbi fönstret. Jag fick sedan indikationer om att hon lämnat ett avskedsbrev på matsalsbordet. Hittade denna lilla lapp och en plastros.


Om ni nu inte gått kursen i hur man läser och tyder en 7-årings lappar så står det, på hennes sätt att stava: "jag har rimt i väg poss. hopas at du hitar mey". Och direktöversatt till svenska: "Jag har rymt i väg. Puss. Hoppas att du hittar mig"

Jodå, efter att jag fått in köttfärslimpan i ugnen så hittade jag en rödgråten liten tjej, med grön väska och sjal, bakom poolhuset. Hon fick några råa potatis- och morotsbitar och sedan var det bra. 

Giv mig styrka!

1 kommentar:

  1. Jodå, jag har 2 stycken 7-åringar hemma och känner igen det där.. Sonen har varit som förbytt de 2 senaste dagarna vid hämtning, det är onda ögat, ingen älskar honom, han ska flytta hemifrån osv... Sen när det går över så är han den kramigaste ungen som finns. Den 7-åriga dottern har problem att somna på kvällarna, har växtvärk, pratar om monster och otäcka saker eller så är det ont i magen.. Hoppas det växer bort fort... Kram!

    SvaraRadera