torsdag 29 augusti 2013

Tokigt

Här kommer inlägget som jag väntat lite med att skriva. Anledningen var att maken behövde informera sina syskon och mamma först.

Ibland blir det lite tokigt eller rättare sagt planer behöver ändras. Som ni kunde läsa i inlägget från den 6 maj (ni kan läsa det HÄR) så bokade vi flygbiljetter till Sverige för att fira jul och nyår med nära och kära och för att förhoppningsvis få uppleva lite snö. So far so good!

Men.....nu vill vi inte åka! Nej, INGEN av oss vill åka. Inte ens Julius! Vad hände kan man undra?! Största anledningen är ju förstås detta charmtroll:


Det känns faktiskt inte alls bra att åka i från honom när han fortfarande är så liten (ja åldersmässigt alltså). Vi har bra hus- och hundvakter men näe vi vill ta hand om honom själva och fira jul med honom. Eilika blev inte alls glad när hon kom på att vi skulle åka ifrån Idefix i nästan 3 veckor.

Sen känns det rent ut sagt SKIT jobbigt att åka hem till den svenska vintern. Jag har försökt att liksom se bortom den biten men det funkar dåligt. Vi har ju inga vinterkläder till barnen heller. Känns skit att behöva köpa full vintermundering för bara 2 1/2 vecka. Ja, jag har själv inte så värst mycket vinterkläder faktiskt. Tänkte på det att lite varmare långbyxor har jag inga. Jag äger ett par jeans och några tunnare byxor. Funkar dåligt i Sverige i december.

Nu var planen att vi skulle fira jul med Haralds familj och att vi alla skulle hyra något mysigt ställe där vi alla (knappt 25 pers) fick plats (vår idé). Nu har Haralds syskon med respektive kämpat hårt för att hitta något bra ställe. Ett varndrarhem utanför Hallstahammar var bokat. Tyvärr lite långt för oss att åka men det passade Haralds bros familj bäst pga små barn och ett barnbarn på väg. Nej, det kändes inte så kul att ge sig ut i jultrafiken och köra nästan 50 mil.

Harald deppade i hop helt när det gick upp för honom att han skulle behöva vara i Sverige i nästan 1 månad. Han måste ju åka tidigare för att hinna med alla julbord på våra företag. Lämna den härliga sommaren för snöslask. Nej tack!

Och så då tokiga Julius. Han som varit den som pushat mest. Han vill inte heller lämna Idefix och han ser fram emot att fira nyår med sina kompisar.   Och kanske han kan sommarjobba lite på Dixies också.

Så häromdagen bokade vi helt enkelt av biljetterna! Vi stannar här!

Vi ber så hemskt mycket om ursäkt till dom som hoppats få träffa oss även i vinter och vi säger ett STORT tack till Haralds familj som varit så snälla och lagt tid på att boka in boende och lokal. Vi hoppas att ni inte blir allt för besvikna och att ni förlåter oss!

Ja så kan det gå när man har firat 3 jular utomlands! Det har blivit det vi helst vill. Och julen ska man ju helst trivas och verkligen kunna njuta!

Visst vi kommer att sakna släkten, vännerna, att fira jul och nyår med mamma/svärmor, pappa, syskon med respektive, kusiner och kusinbarn, maten, fyrverkerierna på nyårsafton, snön (om det kommer någon) och allt annat som hör jul och nyår till i Sverige. Men vi kommer även att njuta av att fira jul med tokig valp, surfa på julafton, färska chokladdoppade jordgubbar på julbordet och gå klädd i shorts och kjol och sitta ute och äta på nyårsafton.

Nu har en sten ramlat från allas våra hjärtan och vi ser fram emot vår, sommar, sol och jul och nyår i Sydafrika! Som ni förstår så trivs vi verkligen här! Och det känns härligt!

5 kommentarer:

 1. Förstår er absolut! Köpa vinterkläder för två veckor verkar ju helt onödigt, bara det, och att lämna värmen för snö och kyla, vi svenskar gör ju gärna tvärtom! Fast jag är ju ingen "jul" eller "familje" människa, så det kanske är därför jag håller med er.... ;-) Helene

  SvaraRadera
 2. Tänk på er själva och vad som passar er. Det värsta som finns är att stressa runt i juletid på alla måsten. Bra gjort, stanna hemma och njut av varandra.

  SvaraRadera
 3. Det gör ni helt rätt i. Det värsta som finns är att stressa runt i juletid på alla måsten. Stanna hemma och ta det lugnt och ta hand om varandra.

  SvaraRadera
 4. Ser att mitt svar från i förmiddags föll bort.
  Jag tycker också att ni gör helt rätt. Att köpa vinterkläder för två veckor är helt vansinnigt. Bättre att stanna kvar och njuta av en varm, solig och skön jul- o nyårshelg.
  Viktigast är dock att det vore dumt att lämna Idefix så pass länge när han är så ung. Det första året är jätteviktigt när det gäller att uppfostra valpen och prägla den på familjen och familjens vanor. Bättre att ägna jullovet åt att vara extra mkt med honom och träna och öva lydnad o s v med honom, än att lämna honom åt någon annan. Tids nog hinner ni lämna honom några veckor och åka iväg. Eller? ;-)
  Kommer förstås att sakna er under helgen, men det brukar jag göra sen några år tbks, så det går nog den här ggn också. :-)
  Babban

  SvaraRadera
 5. Var glad att ni trivs så bra här nere! =)))

  SvaraRadera