måndag 4 november 2013

Söndagmiddag

Vi hann gott och väl vakna, äta frukost, diska undan från lördagens kalas, tvätta 3 maskiner tvätt och förbereda fika och mat innan våra gäster kom strax efter 14.00.

Linda, Ludvig, Lovis och Otto är våra nyfunna vänner som nu har ett stopp på sin jorden runt segling  några veckor här i Simonstown. Barnen leker fantastiskt bra och det är så kul att se. Att få leka och prata svenska är ju en lyxvara både för Eilika och Lovis och Otto.

Vi började med en fika nere vid poolen. Barnen skulle bada men det blev lite si och så med det. Det blåste rätt bra så det var lite kyligt tyckte dom. Men Otto simmade hela poollängden och hoppade från kanten så han tog faktiskt märket Silver Grodan i vår pool. Bra jobbat Otto! Idefix hade roligt som vanligt vid poolen. Sprang ett antal tokvarv och kokade kaffe i vattnet. Det blev nog Gröna Baddaren för honom tror jag.

Sen gick vi upp och satte oss på framsidan i skuggan med varsin GT.  Barnen hittade jag efter en stund sittandes i soffan. Eilika läste Bröderna Lejonhjärta för Otto och Lovis. Så gulliga!


Sen fick gästerna flytta med oss in i köket där Harald och jag började med maten. Harald fick assistans av Eilika och Lovis med att göra spetzle.


Först en puss till spetzle kocken.


Spännande att göra egen "pasta".

Tiden sprang sedan iväg som vanligt. Vi satt ute och åt en god 3-rätters (om jag får säga det själv) och pratade och pratade. Men sen började klockan närma sig nio och vi behövde få Eilika i säng. Hon måste ju upp för att gå i skolan till skillnad från Lovis och Otto. Tack snälla familjen Hammarberg för besöket och vi hoppas vi hinner ses fler gånger innan ni seglar vidare. Ja, vintur är redan inbokat till nästa söndag!

Efter en rejäl röjning på bänkarna i köket och diskmaskinen var i gång så stupade jag i säng. Det tar på krafterna att ha två middagsbjudningar på raken. Men så trevligt vi har haft det och vilka härliga människor vi har träffat!

1 kommentar:

  1. Du glömde nämna ostbågarna. RIKTIGA ostbågar. Fantastiskt. Tusen tack för allt.

    SvaraRadera