fredag 15 november 2013

Vilket väder!

Det har pratats mycket om att det skulle dra in en storm idag. Både Harald och jag har varit ytterst tveksamma för dom tenderar att ta i så att dom spricker här när det regnar och blåser lite. Men jag viker mig! Sautan i gautan vad det har regnat och regnar och åskat, blixtrat och stormat!


I morse såg det ut såhär när jag kikade ut bakom gardinen. Vackert, vackert!

Under dagen har vi haft fint väder men efter lunch började det blåsa mer och mer. Precis lagom tills arbetarna var klara för dagen med vårt projekt i trädgården så började det regna lite smått. Detta var vid 15-tiden. Därefter har det ÖST ner!
 

Sjö på gräsmattan!
 

Vattenmätaren fylld på några timmar!

Det har regnat och blåst så makalöst att det läcker in på diverse ställen på kontoret. Vårt kontor är ju en stor inglasad balkong. Det brukar rinna lite, lite vatten när det regnar rejält men nu läcker det in både här och där. En hink och ett antal handdukar är nu väl placerade på kontoret och dom flesta konstakter till datorer och diverse annat är urdragna.

Idefix tvingade sig ut, med nedfällda öron och plirande ögon, för att kissa efter sin middag. Sen kom han snabbt in igen. Men han var visst inte riktigt färdig stackaren. Rätt var det är så ropar Harald att min hund (jo vid sådana här tillfällen är det MIN hund) hade bajsat bredvid TV:n. Stackarn! Men som tur var är han lite hård i magen ;) Men han har inte kissat eller bajsat inne på minst ett par månader så han är helt rumsren. Om det inte ÖSregnar dvs. Som en parantes i väder rapporten kan jag informera om att Idefix fyllde 6 månader i onsdags och nu väger 28 kg!

När vi sitter här inne i vårt fina hus, med brasa och tända ljus, och faktiskt njuter av ovädret där ute så kan jag inte låta bli att tänka på alla dom miljoner människor som bor i skjul i kåkstäderna. Det lär bli många, många hemlösa efter detta oväder. Och om inte hemlösa så blir dom fullständigt dyngsura i sina skjul. Usch! Men, som jag sagt förut, det känns SÅ skönt att Eunice nu har ett hus att bo i. TACK alla ni som hjälpt till att göra skillnad för åtminstone en familj!

2 kommentarer:

  1. Waow vilken himmel! Ser mäktigt ut!

    SvaraRadera
  2. When it rains, it pours, brukar man säga. Och det verkar det ha gjort hos er!

    SvaraRadera