lördag 30 november 2013

Energi

I dag var det avslutning på Idefix lydnadskurs. Det var tävlingar och lekar och man kunde vinna rosetter. Men när man har ett energiknippe till valp så vinner man inga rosetter. Idefix har som vanligt fullt upp med att hälsa på dom andra hundarna, nosa på fågelbajs och allt annat som kan vara intressant. Lite svårt med koncentrationen när det finns så mycket annat. Men det gör inget. Lite nervös blir jag ju dock eftersom i morgon ska vi försöka oss på att klara Canine Good Citizen Bronze. Det blir till att ta en rejäl promenad på stranden först för att göra ev med lite energi. Wish me luck!

Lite körig dag i morgon. Först Idefix test kl 10, på andra sidan bergen, och sedan kl 13.00 ska Eilika ha kalas. Som tur är ska hon ha kalaset på en restaurang, Spur, i Fish Hoek. Hoppas, hoppas att Idefix blir en av dom första som får göra testet. Senast 11.15 måste jag åka från Wynberg för att hinna hem för att klä på Eilika och dekorera tårtan innan vi kör till Fish Hoek. Typiskt att det ska krocka!



Eilika provsmakar marängen till tårtan som jag bakade idag.

Satt en stund ute i solen och drack kaffe när Harald kom hem från golfen. Satte på vattenspridaren lite försiktigt. Idefix, som älskar att bada i havet, är nämligen rädd för vattenslangen. Men vattenspridaren var kul! Han och Eilika roade sig länge.



Han försöker fånga vattendropparna med munnen. 









Blöt vovve får liten klapp på huvudet av lillmatte!

Börjat plocka fram lite adventssaker men har inte riktigt hunnit klart. Stjärnan är i alla fall uppe och några julgardiner. Och ljusen sitter i adventsljusstaken så att vi kan tända första ljuset i morgon. Får bli lite mer pynt i början på veckan. Bara det här kalaset är klart så lugnar det ner sig!

6 kommentarer:

  1. Svar
    1. Tack! Ja, han är rätt fin faktiskt. Noterat att han är väldigt vit jämfört med många andra vita herdehundar.

      Radera
  2. Fina bilder på de små, Idde och Eilika. Hoppas Eilika får kul på sitt kalas. Verkar som vi blir kvar ett par dagar till. Trubbel med jollemotorer och vind. Men på tisdag, då jäklar : ) Kram, L

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tänkte just på er både i går kväll och ni i morse. Något besvärliga vindar! Lycka till med jollemotorerna! Skulle ju vilja titta förbi en sväng innan ni seglar men tveksamt om vi hinner. Hälsa alla pirater Jo, just det Eilika frågade om Atlantis finns igår. Jag frågade vad hon trodde själv. -"Jo, det finns! Seglarna har ju träffat Neptun!" Nästan som tomten! :)

      Radera
  3. Det är ju en otroligt vacker hund ni har! Du får muta honom med torkad blodpudding imorgon. Eller kokt lever... Lycka till!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Mutor är inget problem. Han får ostbitar vilket är MUMS! Och han KAN det är bara det att det finns så rysligt mycket energi i dessa 30 kg valp. Och blodpudding bli lite svårt. Lite bökigt att få tag i här i Sydafrika ;) Men ett färskt fläskben ligger redan och väntar på honom i kylen.

      Radera