söndag 27 juli 2014

Väder

Första dagarna hemma hade vi fint väder med sol och hyfsat varmt! Men så kom VÄDRET! Med besked! Det har regnat, blåst och haglat! Inte allt för kallt egentligen, enligt termometern, men vindarna är inte sköna!Värsta skyfallet med hagel kom i fredags förmiddags! Det la sig i drivor men smälte rätt snart av regnet som följde.
 

Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder! Och dåliga kläder har vi inte! Vi matchar till och med! Världens goaste unge med världens goaste hund på eftermiddagspromenad i fredags.
 

Lördagen spenderades mest så här! Vi avverkade tre filmer!
 

Ute på gräsmattan såg det ut så här. Regnar det i Afrika så regnar det!

Idag har vi varit på World of Birds i Hout Bay med Eilikas bästis Amy, hennes lillasyster Georgia och mamma Lee-Ann. Perfekt dag att åka dit! Mulet och lite lätt regn då och då vilket innebar nästan inga besökare förutom vi. Flickorna hade jätte roligt och vi mammor var också nöjda. Här finns över 3000 fåglar och mindre djur fördelat på ca 400 arter. Kostade 55.- för mig att gå in och ca 25.- för Eilika! Vi avslutade med en enkel lunch bestående av ostburgare och pommes, toast med tomat och ost, en Cola och en Cappuccino. Allt till priset av ca 65.- vilket Lee-Ann betalade! Och vällagat och gott var det också! 

Nedan några få favoriter från dagens utflykt.
 

Sekreterarfågel


Svart svan
 

Tre MYCKET ovanliga flamingos!
 

Lite mer vanlig flamingo
 

En av alla olika ugglor! 
 

Tre söta flickor med tre söta små apor!
 

Pippi och Herr Nilsson? Fast det ser mer ut som Ronja Rövardotter faktiskt!


 Eilika i sitt rätta element! Med DJUR!


Eilika böjde sig ner för att plocka upp lite fröer från marken och vips så satt en liten apa på hennes rygg!

Hemma igen väntade en duktig vovve. Inga problem för honom att vara hemma själv i drygt 4 timmar men han var väldigt glad när vi kom hem igen.


Idefix och jag fick se ångloket Katie åka förbi på vår eftermiddagspromenad. Mycket spännande tyckte Idefix! Han stod blixt stilla och tittade.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar