onsdag 22 april 2015

Ändrade planer

Om allt hade gått som det skulle så skulle Idefix ligga blixt stilla, med bandage om vänster ben, ha ont och förmodligen tratt på huvudet nu. Men nu gick det ju inte som planerat! Det blev ingen operation i måndags.

Det började i lördags med att Idefix INTE tålde dom anti-inflammatoriska värktabletterna vi fick order om att ge honom över helgen. Lördag natt fick jag släppa ut honom två gånger och en gång så lyckades han visst inte väcka mig. Vår persiska matta på 2x3 meter fick sig en dos med diarré. Så o-kul! Så söndagen spenderade jag ute i trädgården med att spola och skrubba matta. Gissa hur tung en blöt, gigantisk persisk matta är?! 

Idefix fick inga fler tabletter på söndagen och maggen stabiliserades. Han åt som vanligt och han behövde inte gå ut på söndagsnatten. Frid!


Måndag morgon tog jag honom på en sista promenad på många veckor. Ja, han borde vara kopplad för att inte springa så mycket men jag hade inte hjärta. Han älskar ju att springa på kyrkogården!


Lycka!
 

Ok, jaga ibisar var väl inte jätte bra, men kul!
 

Så nöjd!

Sen körde jag honom till veterinären vid 8.30. Tog med mig tabletterna som han inte tålde och informerade receptionisten att han måste få någon annan sort efter operationen. Inte ovanligt att dom inte tål just Rimadyl. Alternativ finns. Dom tog Idefix och jag fick åka hem. Efter ett par timmar ringde veterinären. Dom hade sövt Idefix, rakat halva höger benet innan det uppdagades att det var fel ben (missförstånd mellan veterinär och sköterska), rakat det vänstra benet och sedan så kom det ur båda ändarna på Idefix. Rejäl diarré och så kräktes han. Veterinären misstänkte maginfluensa, som tydligen går i området, och ville då inte påbörja operationen. Risk för att såret blir infekterat om han har bakterier i kroppen. Dom väckte honom och jag fick hämta hem en rakad och icke opererad hund igen!


Vår kalkon! Eilika blev alldeles förskräckt när hon fick syn på honom!
 

Ännu en trött och sömnig eftermiddag/kväll!

Fick antibiotika med mig hem och en ny operationstid på tisdag nästa vecka. Inte bra! Vi vill ju få denna operation ur världen så snabbt som möjligt av två anledningar. Framförallt för att det inte är kul med en hund som har ont och så åker vi ju till Sverige om knappt 8 veckor. Vill ju att han ska tillfriskna så mycket som möjligt innan dess.

Inget tecken av magsjuka vare sig i måndagskväll eller i går! Jag tror inte att han hade/har maginfluensa utan att det bara handlade om att han var känslig för Rimadylen. Fick tag på veterinären igår eftermiddags och talade om läget. Fick ny operationstid i morgon torsdag istället. Under förutsättning att magen är ok. Har full koll på hans avföring nu! Jodå, vissa roar sig kungligt!
 

Så ännu en kort promenad idag. Visst ser han lycklig ut?!
 

Koppel på!
 

-"Jag älskar dig matte!"
 

Hittade denna på Eilikas skrivbord igår. Den hade hon börjat på i måndagskväll. Den får vi sätta upp ovanför hans säng när den är klar! Hon skrev även en fin dikt i går!
 

Denna NOS! Kan man annat än älska den?!

Så snälla rara, be och håll tummar och tår för att operationen verkligen blir av i morgon! Denna väntan gör mig galen. Idefix fattar som tur är inget!

2 kommentarer:

  1. Tummar hålles i en förort vid stranden, strax utanför Adelaide! Stackars vovve, fast han ser inte ut att lida så mycket av skadan. Han ler ju på flera av bilderna! Hoppas mattan torkat och ser ut som vanligt. Vår stora kashmirmatta fick sig en stor dos av indiskt monsunregn förra året, i Delhi. Balkongdörrarna höll inte tätt... Den var också tuuung. Pryder nu golvet i vårt australiska vardagsrum. Ligger farligt nära dörrarna till terassen, men de verkar vara av bättre kvalité! Lycka till med Idefix!
    Kram/Titti

    SvaraRadera
  2. Tummar och tår hålles stenhårt! Hoppas nu det blir av och att allt löser sig!

    SvaraRadera