fredag 17 april 2015

:(

För ett par veckor sedan halkade Idefix nere vi poolen och gjorde sig illa. Det händer lite då och då eftersom han springer runt poolen som en bäng när Eilika badar. Han har fått några skrapsår som läker snabbt och ett par gånger han han haltat ett par dagar efter han ramlat och slagit sig. Denna gången blev det inte bättre! Han har haltat framförallt efter att han rört på sig mycket och när han legat stilla en längre tid. 

Eftersom han fortfarande inte stödjer på vänster bakben lite då och då, inte alltid, så ringde jag till veterinären i morse och fick en tid klockan 10.30. Anade inte att jag skulle behöva åka hem utan hund när jag bokade tiden. Vänster knä ömmar och är svullet så veterinären ville behålla honom över dagen för att söva honom, röntga och göra en ordentlig undersökning.

Så tomt det blev hemma! Åkte och hämtade Harald som kom hem efter 12 dagar i Europa och Idefix saknades av oss båda när vi kom hem. Men klockan 16.15 fick jag åka och hämta honom och få svar på vad som var fel med Idefix knä.

Tyvärr var det inga goda nyheter! Ena ledbandet i hans vänstra knä är skadat och måste opereras. Inte kul! Oroar mig inte alls för själva operationen, veterinären gör en sådan operation i veckan. Men....rehabiliteringen! 

På måndag lämnar jag honom hos veterinären på morgonen och får hämta honom igen på eftermiddagen. Sen börjar det svåra och jobbiga! Dom första två veckorna ska han VILA och röra sig så lite som möjligt. Han får gå ut och kissa och bajsa på gräsmattan med koppel på. Han får INTE gå mer än nödvändigt och absolut inte springa. Vecka 3-6 (!!) får vi gå ut på korta promenader men med koppel. Inte springa lös som han brukar, inte jaga och fånga boll som han gör 1-2 gånger per dag i vanliga fall, inte gå till stranden och inte träffa bästisen Baily. Hur ska detta gå med Idefix som verkligen ÄLSKAR sina promenader till kyrkogården och stranden?!Ynklig och trött hund med värk! Så här har han sett ut i kväll.

Han är trött och har ont efter dagens veterinärsbesök. Dom irriterade förstås ledbandet rejält vid undersökningen idag. Jag har fått antiinflammatoriska värktabletter att ge honom under helgen. 

Stackars älskade Idefix!

6 kommentarer:

 1. Synd om er! Det är alltid jobbigt när barn och hundar mår dåligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja verkligen inte roligt! Svårt att förklara för honom varför han inte får göra det bästa han vet på 6 veckor :(

   Radera
 2. PS. Är han inte en ovanligt söt hund?!

  SvaraRadera
 3. Oj, lider med såväl hund som med er! Det kan bli några tuffa veckor framöver för er allihop, men jag hoppas verkligen det kommer att gå bra för den lille(?) sötnosen.

  SvaraRadera