onsdag 29 april 2015

Aktivering

Jag försöker att aktivera Idefix på lite olika sätt nu när han inte får gå ut och gå. Han är nämligen redo för promenad både morgon och kväll men måste tyvärr stanna inne. 

Vi tränar på att balansera godisbit på nosen. Går ganska bra men han gillar inte att jag ska hålla om hakan på honom när jag lägger dit godisbiten. Vi gör även lite enkla sökövningar. Han får sitta och vänta medans jag lägger en bit torkad kyckling en bit bort. Längre och längre bort och ibland lite gömda. Sen säger jag sök och han går och nosar upp godbiten. Funkar bra och verkar vara roligt! Men inte speciellt tröttande precis!

Frukost serverar jag på lite olika sätt för att sysselsätta honom en liten stund i alla fall.Frukost serverat i äggkartong! Tog hela 2 minuter att få i sig allt :) Bara att rulla runt kartongen så ramlar maten ut.
 Frukost på en handduk under en filt. Gick också snabbt att få i sig.
 


Frukost i PET flaska tog lite längre. Men jag var tvungen att skära av halsen en bit till slut. Han bet sönder den så att flaskan stängdes igen och ingen mat kom ut.
 

I går fick han frukost serverad i Kong, i hushållsrulle och i äggkartong i hopsatt med gummiband. Smetade leverpastej lite här och där för att det skulle vara lite extra smarrigt.
 Kongen tömde han snabbt men äggkartong och rulle tog lite längre tid. Hela 13 minuter!

I dag la jag ut all hans mat på golvet i hela huset. Tänkte att då skulle han ha att göra en stund. La en liten ostbit här och var också för att hålla intresset uppe. Ostbitarna nosade han upp rätt snart men resten av maten fick ligga kvar. Bara för matte att samla i hop maten, som låg utspridd i hela huset, igen efter ett par timmar. 

Att han inte ville äta upp sin mat som låg på golvet kan bero på att han har mer ont idag är tidigare. I går fick han sin sista starka värktablett och det märks en ordentlig skillnad på honom. Han haltar mer och är inte alls lika pigg och glad. Stackaren! Men det är ju och andra sidan inte ens en vecka sedan han opererades och han ska vila i 2 veckor. Nu vilar han frivilligt eftersom han har ont. Tråkigt men bra för läkningen!

1 kommentar:

  1. Stackars liten! Det är inte lätt att ha ont utan att förstå varför. (Ett tips när det gäller "godisgömmor" är att lägga en del på högre höjd, typ på stolsitsar, så han får söka även ovan golvhöjd. Det brukar kunna ta lite mer på krafterna)

    SvaraRadera