fredag 24 april 2015

Tapper vovve

Jodå igår blev operationen av och den gick bra! Ingen magflunsa här inte! Matte vet bäst ;)


Här anar han föga vart vi ska åka!

Lämnade in honom vid 8.45 och han skuttade in lika glad och sprallig som vanligt. Tänkte att han kanske skulle vara i alla fall lite reserverad när jag nu lämnade in honom till veterinären för att bli sövd en tredje gång på mindre än en vecka. Nej, nej han hoppade upp med framtassarna på disken och hälsade på alla och till och med veterinären fick sig en puss. Hade ett bra samtal med veterinären och så tog dom in Idefix och jag fick åka hem.

Eunice (städerskan) var hemma och tog hand om sin sjuka son så jag jobbade som städerska under dagen. Ville dammsuga och torka golven innan den instabila patienten skulle komma hem. Han är ju inte så värst förtjust i vare sig dammsugare eller golvmopp. Vid 11 ringde en sköterska från kliniken och meddelade att operationen gått bra och att jag fick hämta hem honom mellan 16 och 18. Puh vilken lättnad!

Vid 16.30 hämtade jag en ranglig hund som var väldigt glad att se mig och som redan stötte lite, lite på benet. Bra tecken enligt veterinären. Han gnydde och gnällde i bilen hem och ramlade omkull en gång. Såret började blöda lite men torkade upp igen framåt kvällen. Stygnen sitter på insidan så han behöver ingen tratt. Så skönt!


Ynklig hund med stort otäckt sår!
 

Överöst med kärlek!
 

Eilika gör ett tappert försök att göra läxan men det gick inte så bra. Notera att hon håller Idde i tassen samtidigt.
 


Han åt middag, drack vatten och gick ut och kissade som han brukar. Vi satte vatten- och matskål på Eilikas badrumspallar från IKEA. Så att han inte skulle behöva böja sig så mycket. 

Framåt kvällen började han få rätt så ont och gnydde och gnällde. Gav honom en stark värktablett (Tramahexal) enligt ordination från veterinären vid halv sju och en timme senare lugnade han ner sig och somnade. Eilika var helt slut men kunde inte somna på kvällen. Hon somnade inte förrän strax innan midnatt. Stackarn!

Natten gick över förväntan bra. Han var uppe några gånger och drack vatten. Jag också för att se att det gick bra och att han inte behövde gå ut och kissa. Nej, han gick och la sig direkt igen. Jag hade svårt att somna om efter jag var uppe vid tre tiden så lite trött i dag.

En trebent hund kom haltandes när jag kom ut från sovrummet i morse. Precis som vanligt; överlycklig när det är morgon och matte vaknar. Försökte få honom att hälsa lite försiktigt, gick sådär.

Åt frukost med god aptit och var ute och kissade. Hunden alltså! Stoppat i honom medicin. Han ska ha Tramahexal (starka värktabletter) och Co-Amoxyl (antibiotika) två gånger per dygn och Petcam (anti-inflammatoriskt och smärtstillande) en gång per dygn. Han hoppade över att gå och väcka Eilika utan låg kvar och väntade tills hon kom till honom i stället.


Mycket piggare idag! Undrar när vi ska gå ut och gå!

Blir inget av med det! Inte dom närmaste 2 veckorna. Vi har redan gått ut i trädgården, med koppel,  två gånger nu på morgonen men mer än så blir det inte. Nu är det ju svårt att aktivera honom när han inte kan stödja på benet. Inte mycket att göra när man ligger. Trodde inte att han skulle vara så pigg så snabbt. Men det är ju bara ett gott tecken! Vår tappra vovve!


Torkat strutskött kanske kan underhålla en stund?! Jodå, hela 3 minuter och sen var det borta.

Nu har han fått en hov. Den räcker i alla fall en stund. Han borde vara lite trött snart. Sjuksyster ska gå och duscha och bädda sängar.

2 kommentarer:

  1. Tapper hund, verkligen! Hoppas det går bra.

    SvaraRadera
  2. Å vad skönt att det hela gick bra och vad duktig han är. Ja, de är ju som våra barn eller hur? Jag önskar en snabb återhämtning och hoppas att han är helt återställd snart. Finns det bra djurförsäkringar i SydAfrika och som täcker operationer eller fick ni stå för allt out of pocket? Jag hade ingen försäkring på Lando i USA, men allt gick bra och den totala kostnaden för alla besök vi fick lov att göra hos veterinären låg på drygt 600 dollar.

    HA en fin helg och krama om vovven!

    Anneli

    SvaraRadera