lördag 13 juni 2015

Förra helgen

Hittade ett gäng bilder i kameran som jag upptäckte inte har hamnat på bloggen! Varit lite mycket nu sista veckan men här kommer inlägg om förra helgen i efterskott.

På lördagen, som var Sveriges Nationaldag, var vi bjudna till familjen Ödquist på nationaldagslunch. Men innan lunchen var det dags för klippning av Eilika. Hon fick gå till min frisör Alisa och eftersom vi skulle bort på fin lunch så beställde hon inte enbart tvätt och klippning utan öven LOCKAR! Nu är det så att lilla My har rakt, silkeslent och mjukt hår. Det krävs mycket för att få lockar att stanna kvar i det håret. Jag har aldrig lyckats! Och nej, inte ens frisören lyckades! Efter en kvart hade dom flesta lockarna ramlat ur igen. Men lite fall fick hon i all fall! 

 

En halv flaska mousse i det nytvättade och nyklippta håret.
 

 Stora lockar med locktång!


Lockarna nålades fast och sprejades med hårsprej.
 

Uppvärmning av lockar!


Spännande!
 

 Ser ju lovande ut!


 Man blir sömnig hos frisören!


Nålarna uttagna och lockarna kammas försiktigt ut!


Helt nylockad och lockarna håller redan på att halka ur!
 

 Fina Lilla E!

Lunchen var god och trevlig! Varmt och skönt så vi satt ute! Smarrig fisksoppa och bärpaj bjöd Madeleine och Magnus på. Det var värdfamiljen, vi och så Karin och Craig (Karin svensk och Craig sydafrikan). Var fortfarande rätt mätta när vi kom hem strax innan 18 så det blev ost och kex till middag! Nationaldagsfirandet på SVT var däremot inget att hurra för. Vi tröttnade rätt snart!

På söndagen hade vi braai för 19 simmare! Harald hade bjudit in sina simmarkompisar från Cape Town Masters som ska åka till Kazan i Ryssland och simma VM i sommar. Det känns rätt lyxigt att kunna servera knappt 25 pers middag hemma och att slippa plasttallrikar och platsglas och att alla får plats och sitta inne. 

Vi bjöd på potatisklyftor, sallat, tsatziki, oxfilé, fläskfilé, pulled chicken, tysk bratwurst och räkspett. Till dessert kladdkaka och grädde med kaffe. Alla var mycket nöjda!


Lite snacks och snack innan grillmästaren var klar!
 

Fullt runt borden!
 

 Disken klarade vi snabbt av på söndagskvällen! Diskmaskinen gick varm. Eunice och jag hjälptes åt med uppläggningsfat och glas på måndagen.

Så som ni ser en rätt så busy helg! 

Nu far jag runt som ett skållat troll och fixar och grejar inför avresan på måndag. Det är en del som ska fixas. Och packas! Men nu snart ska vi titta prinsbröllop! Amy, lillasyster och mamma kommer och tittar. Vi ska dricka rosa bubbel och mysa!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar