onsdag 24 juni 2015

Släkt och fest

I söndags tog vi en tidig färja och körde mot Östergötland! Målet var Ingestorp och Regna för att fira Haralds syster Karens 50-års dag! Förmodligen en av dom sista, eller kanske DEN sista, längre bilresan vi gör tillsammans hela familjen. Mamma, pappa och två barn!

Vi stannade i Norrköping på väg upp så att Harald kunde simma på Centralbadet och så passade vi på att träffa vännerna Jari och Helena också. Vi blev bjudna på en fantastiskt god grill lunch. Roligt att ses igen och extra roligt då Julius och deras yngsta son även blivit kompisar. Dom träffade varandra förra året när Julius var i Norrköping och jobbade.

Mätta och glada fortsatte vi sedan till Ingestorp och släkten. Ja, vi checkade in på vandrarhemmet i Regna först. Ett ställe som är i stort behov av some TLC (tender, love and caring)! Så slitet och nedgånget. Synd! Men, men för två nätter gick det bra.


Ett varv eller två med häcksaxen hade kanske varit en bra idé! Man kom knappt in!

Väl i Ingestorp så träffade vi förstås Haralds mamma Asta, syster Karen med familj och bror Claus med fru Anna. Asta bjöd på soppa med knödel (huggsexa om knödeln som vanligt) och zwiebelkuchen. Mums! Efter god mat, några öl och trevligt sällskap begav vi oss till vandrarhemmet för att sova.

Nästa morgon åkte vi tillbaka till Asta för att äta frukost och för att hurra för 50-åringen!


Hipp, hipp hurra för Karen!

Karen med familj körde sedan in till Finspång för att handla, Asta bakade kakor och tårtor och barnen följde med Anna och Claus ut på sjön för att fiska. Harald och jag tog en lång promenad!

Claus och Julius förbereder fiskespön.

På väg ner till sjön genom den kompakta grönskan.

Spänd och lycklig!


Claus och Anna i båten.

 Storfiskaren!


Eilika håller krampaktigt i sig i relingen. Lite läskigt är det!

And off they go!

Harald och jag mötte dom nere vid badplatsen igen och då hade Eilika precis fått sin första lilla abborre!

Eftersom våren och sommaren har låtit vänta på sig i Sverige så har vi turen att få se massor av vackra blommor. Det brukar vara mer utblommat när vi kommer till Sverige. Så här kommer ett gäng med bilder på vackra svenska sommarblommor vi såg på vår promenad.


 

Ingestorp är ett sommarstugeområde i nordöstra Östergötland.

Ordning och reda!

När vi alla (förutom shopparna) kommit tillbaka till stugan så öppnade sig himmelen! Regnet vräkte ner. Asta förberedde lunch men rätt som det var så kom Karens man Per och hans släktingar från Danmark (som också var bjudna till festen och bodde på vandrarhemmet) för att titta in och hälsa. Lunchen fick vänta och Asta bjöd på kaffe och nybakad kaka i stället. 

I favoritfarbrorns knä!

Stugan blev full i regnet!

Per tar sig en styrketår.

Anna och Pers syster Lone låter sig smaka av Astas goda rabarberkaka.

Regnet höll upp och danskarna körde vidare. Vi åt sill och potatis på verandan. Sen gav vi oss alla av till Regna för fest. Mer om det i nästa inlägg!


1 kommentar:

  1. Typisk svensk sommardag alltså! Visst är det fantastiskt med alla blomsterprakt som vi upplever just nu. Något gott har i alla fall den kalla och väldigt långa våren haft med sig...

    SvaraRadera