tisdag 2 juni 2015

Vinter

I lördags kväll hade vi Burdettes och Woofs på middag. Lite av en avskedsmidddag för Julius för deras del. Första gången dom träffade Julius så var han 7 år och pratade ingen engelska. Nu är han 19 år och har bott här i 5 1/2 år. Vi bjöd på en riktig vintermeny. Lite småplock innan maten, Boeuf Bourguignon, spetzle (hemgjord tysk pasta) och kokta gröna bönor och som avslutning smulpaj på äpplen och Ekströms vaniljsås. Smarrigt! Trevlig kväll med många skratt. Som vanligt satt vi kvar vid matbordet ända tills gästerna gick. Extra mysigt att Julius stannade vid bordet ända to the bitter end!

När gästerna gick och det var läggdags för Eilika så blev det bus med hela familjen. Eilika skrattade så att hon kiknade. Alla var med i badrummet när hon skulle borsta tänderna. Och både Harald och Julius klämde sedan ner sig i hennes säng. En riktig efterfest!Mys!

I söndags gjorde vi inte så mycket. Harald jobbade på kontoret och jag diskade upp efter middagen. Tänk att det blir så mycket glas?! Eilika hade tråkigt och ringde efter Amy men hon kunde tyvärr inte leka. Bästa storebrorsan räddade eftermiddagen genom att bygga en gigantisk koja. Det är han specialist på!
 

 En 19-åring, en 9 1/2-åring och en 42 kg tung hund fick plats i kojan!


Grabbarna lämnar kojan!
 

Kojan hade till och med takfönster!
 

Godisburk och film på iPaden i kojan! Eftermiddagen räddad!

I går var det första juni och därmed officiellt årets första vinterdag! Det märktes! Det blåste mellan 15-20 m/s, regnade och var riktigt kallt! Brrrr! Tände brasan redan på eftermiddagen så att den sprakade härligt när barnen kom från skolan.
 

En av fiskeristyrelsens (typ) båtar på väg in till Simonstown för skydd. Den ligger nu för ankar utanför hamnen.

Regnade till och från hela dagen och solen orkade inte igenom molntäcket. Men strax innan solnedgången så lyckades solen bryta igenom och lyste upp delar av bergen på andra sidan.
 

Vilket häftigt ljus! Ser nästan overkligt ut.
 

Nu ser vi inte bergen! Det blåser och regnar! Det har just blivit ljust och Idefix väntar på sin promenad. Lite försenad idag pga väder och för att jag väntat på dagsljus. Soluppgång kl 07.45 och solnedgång kl 17.45 så här års! Men nu får jag hoppa i gummistövlarna och sätta på mig min sköna TYR parka och ge mig ut i vädret. The joy of having a dog!

1 kommentar:

  1. Här är det nu andra juni och det känns som om vi fortfarande väntar på att vintern ska ta slut!

    SvaraRadera