lördag 20 juni 2015

Midsommarhelgen

 Ja Midsommarhelgen har varit kall och blöt men med lite solglimtar.

Det började i torsdags med sedvanlig Lövmarknad inne i stan. Eilika och jag åkte in och gjorde marknad. Första stoppet blev dock Stadium för att köpa en jacka till Eilika. Hon frös som bara den. Tunn dunjacka för halva priset. Kunde ju inte bli bättre. Jag fick också en tunn dunjacka, till halva priset. Bra början! Sedan gick vi runt och kikade, det regnade lite smått men vi var ju klädda, och det shoppades en del småsaker. Innan vi gav upp så köpte vi 8 liter jordgubbar till Midsommarafton. Harald hämtade oss vid färjeläget ute på Aspö och då ösregnade det!
 Eilika i sin fina jacka!

På Midsommarafton rensade jag först jordgubbar och sedan var det firande på fotbollsplanen. Korv med bröd och kaffe, dans kring midsommarstången och fiskdamm. Tur som attan med uppehåll just då.
Svenska gubbar!Eilika och Maximus i fiskdammskön.
 

Bästa kusinerna!

Barnen hann precis fiska varsin godispåse så kom regnet. Vilken timing! Vi åkte hem och jag vispade grädde till gubbarna och Harald passade på att simträna. Snacka om att vara hängiven! +14C i luften, +22C i poolen (den har inte hunnit blir riktigt varm ännu) och regn! Men att åka till Kazan och simma VM utan att ha tränat ordentligt funkar ju inte!


Lyx med egen pool!

Klockan 15.00 träffades släkten hemma hos min farbror och faster. Ca 20 pers blev vi runt bordet i tältet. Det regnade och så sken solen och så regnade det igen. Precis som det ska på midsommar.
 

Min pigga farmor 91 år ung! Dagen till ära i en fin tuftad mössa som vi gav henne. Hon behöll den på hela kvällen!
 

Massor med god mat!

Trevlig eftermiddag med många skratt! Som vanligt i denna släkt.

I dag har vi jobbat lite och så har vi varit nere och städat ur den första nybyggda lägenheten i seniorboendet som vi bygger. Det blir så fint! Mer om det senare. 
 

Perfekt midsommardagslunch!

När jag höll på att laga middag så kom mamma och pappa förbi. Dom fick sig varsitt glas vin och en lite smakebit av maten också. Dom hade ju redan ätit. Så mysigt att kunna få besök av mamma och pappa bara så där. Helt oanmält och enkelt men så trevligt! Ser fram emot många sådana kvällar i sommar!

I morgon bär det av till Östergötland för att fira Haralds syster som fyller 50!

1 kommentar:

  1. Hej!
    Vad mysigt ni har haft det i midsommar! Visst är det härligt med släkt och vänner och svenskt smärgåsbord och nubbe...ja och lite typiskt svenskt midsommarväder förstås. Njut! Kram, Anneli

    SvaraRadera