måndag 17 oktober 2016

245 dagar

Här planeras det för fullt. Det mesta i både Haralds och mitt huvud, en del diskuterar vi och en del har påbörjats rent fysiskt. Jag pratar om planering inför vår flytt till Sverige alltså.

I dag pratade vi oss fram till vilket datum denna flytt kommer att äga rum. När vi faktiskt sätter oss och djuren på planet. Nu är det ju rätt långt dit, men datum behöver mer eller mindre spikas så att Harald kan planera sina resor fram tills dess. 

Datumet kom vi fram till eftersom Eilika slutar skolan på torsdagen och sedan vill vi ha helgen på oss att avrunda här, och låta Eilika få en sista play date med Amy bland annat. Vi behöver ju inte sitta på planet samma dag eller dagen efter hon slutar! I vanliga fall brukar vi ju försöka komma iväg så fort som möjligt för att kunna ha så många dagar som möjligt i Sverige, innan Eilika börjar skolan igen efter lovet.


Så.....245 dagar är det alltså kvar!

Det som också är i full gång, och från och med idag även rent fysiskt, är flytten av djuren. Jag har begärt in offerter från diverse företag som kan assistera med katt- och hundflytt. Makalöst vad det skiljer i pris för att göra exakt samma sak. Det skiljer nästan 15000.- mellan den billigaste och den dyraste. Jag har även ställt frågan direkt till ett flygbolag, som i sin tur fört frågan vidare till en speditör. Det lutar nog åt att vi skippar flyttfirmorna och gör jobbet själva. Jag lyckades ju få hit vår katt Mosquito från Sverige och jag har bra koll på vad som krävs i form av vaccinationer och dokumentation. 

Det som tar mest tid är att få papper på att båda djuren bildar antikroppar mot rabies. Man måste vara ute i god tid. Vi måste ha MINST 90 dagar på oss. Då Caesar har en svullen tå (sedan en dryg vecka tillbaka) så tog jag honom till veterinären idag. Ingen vet vad han gjort med sin lilla tå men han har fått antibiotika och inflammationshämmande. Passade då även på att prata med vår veterinär om vad som behöver göras. Det slutade med att Caesar även fick sin rabies vaccination uppdaterad och om 31 dagar ska vi tillbaka, tillsammans med Idefix, för att ta blodprov. Blodproven skickas sedan till ett laboratorium . Provsvaren kan visst ta upp till 2 månader att få. Men nu är bollen i rullning!





Om dessa två bara visste vad som komma skall!


2 kommentarer: