torsdag 22 april 2010

Vardagsliv

Har inte hänt så mycket senaste dagarna. Jo, vi lever vardagsliv. Vad det nu innebär i Sydafrika!

Hösten är verkligen här. Regnar lite då och då. I går kväll verkligen ösregnade det. Och så är vinden rätt kylig. Idag är det inte "mer" än ca +18 ute. Vi eldar för fullt i vår fina Morsoe kamin. Tyvärr har vi fått sur ved levererat så det osar och stinker och pyser. Och så blir det ju inte riktigt så varmt som man önskar. Så nu håller vi kaminen igång hela dygnet i princip eftersom det är så svårt att tända. Försökt beställa TORR ved idag men damen ifråga skulle ringa tillbaka och jag väntar fortfarande.

När det nu regnar med jämna mellanrum så har vi märkt att det läcker in på några ställen på kontoret. Harald ringde Proport i förrgår och dom skulle åtekomma. Vi väntar fortfarande!

När Harald var hemma i Sverige sist (slutet på mars) så tog han med sig en dekoder och ett abonnemangs kort till STV World. Kontaktade installatörer och parabol leverantören så snart han kom hem. Parabolkillen kom samma dag och skulle maila en offert. Vi väntar fortfarande! Jag har varit inne och skällt på vår kontakt en eller två gånger och fortfarande händer inget. Idag var jag där igen och informerade dom om att nu är fru Kruger "pissed off". Ny parabol leverantör är kontaktad och vi väntar fortfarande......

Ringde Kauyn som hämtar grovsopor i morse. Han var nyss här och tog alla våra flyttkartonger och allt annat skräp. Där behövde vi inte vänta!

Och så har kaffemaskinen pajat! Startade en rengöring (på begäran av maskinen) och allt funkade bra genom halva programmet. Sedan blev det stopp och inget funkar. Killen som reparerar kaffemaskiner finns i andra änden av Cape Town så det tar minst 1 till 1½ timma att köra dit. Har inte hunnit denna veckan. Får bli nästa vecka.

Nej, nu ska jag fortsätta med vardagen och köra och hämta Eilika på dagis.

Over and out!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar