lördag 12 februari 2011

I get by with a little help from my friends

När man bor utomlands så är man rätt beroende av hjälp från vänner och släkt. Just nu känns det som vi har halva bekantskapskretsen och släkten engagerade i diverse ärenden.

Mamma och pappa har fått ta emot en del saker som jag beställt över nätet och sedan lämnat det vidare till Thomas som var här i veckan. Mamma har varit nere i vårt hus på Aspö och letat rätt på boken som Julius glömt och som han måste ha för sin svenska undervisning. Den kommer hit med syrran på torsdag. Mamma och pappa har även köpt en flagga till bilen (klistermärke) som levereras till systern idag och sedan till oss på torsdag. Plus att dom får ta hand om vår bil i Sverige, se efter vårt hus och ta hand om diverse ärenden som poppar upp. Vi är EVIGT tacksamma! Tack älskade mamma och pappa!!!

Thomas, som var här förra veckan, hade med sig Haralds I-phone som varit på garanti-lagning. Den ska Julius få ärva nu (vi fick tillbaka en sprillans ny!) men tyvärr upptäckte vi att telefonen åter igen var operatörs spärrad. Knepigt att dom lämnar tillbaka en spärrad telefon när vi lämnade in en ospärrad. I alla fall, efter ett antal samtal så fick vi reda på att telefonen endast kan låsas upp i en Telia butik! Vi har inte så många här!! Thomas fick med sig telefonen hem igen (Julius besviken!) för att ta den till en Telia butik och låsa upp den. Thomas kom hem till Sverige igår och han har redan låst upp den! TACK Thomas! I morgon åker han tåg från Lund till Karlskrona och när tåget stannar till i Karlshamn så kommer syster Helene och hämtar upp telefonen och sedan tar den med ner till oss (Julius glad igen!). Såååå smidigt!!

För några månader sedan hämtade Haralds bror Claus hem en bil från Tyskland åt oss. Tack Anna och Claus!!! Bilen står nu i Hallstahammar men ska ner till Blekinge. Min storasyster Barbara ska åka ner till Blekinge i veckan. Med tåg var det tänkt, men nu blir det köra Golf i stället. Snälla, snälla systern tar tåget till Hallsta och kör sedan ner bilen till Blekinge. Det blir tåg hem till Katrineholm sedan istället. Allt på vår bekostnad förstås, men tiden är ju svår att ersätta. Tack, tack snälla Barbara! Ännu ett "problem" löst!

Lillasyster Helene får ta med sig allt möjligt smått och gott i bagaget, men då blir det ju desto mer plats i väskorna för shopping i Sydafrika när dom åker hem igen! Tack snälla Helene och Co för hjälpen!

Sen....nej det är inte riktigt slut ännu, men denna gången går det liksom åt andra hållet. Lillasyster Carolines son Maximus har blivit av med sitt kära gose lejon på dagis. Slarv-dagis! Lejonet är handstickat och super mjukt och är inköpt på Design Torget av moster Gabriella. Present till Maximus när han föddes. Lejonet är nog svårt att få tag på nu men......fiffiga moster köpte på sig två extra! Gett bort två eller tre till till små nyfödda tidigare och dom var så populära. Så när Design Torget i Täby C bara hade två kvar och inga fler skulle komma in så köpte jag dom. Kan vara bra att ha! Gissa om lillasyster är glad nu, för att inte tala om vad Maximus ska bli. Lejonet får åka hem till Sverige och Blekinge med syster Helene om 2½ veckor!

Som sagt, vänner och släkt, TACK, TACK, TACK!!!!! Det krävs dock en del logistik från vår sida för att få ihop det hela men det är Haralds och min specialitet.

2 kommentarer:

  1. Mamma och pappa hittade inget Sverige- klistermärke men såg att vi har en hel karta. Svenska flaggan på och så står det Sweden på. Tar med mig ngr till er. Vi ska klistra dom på resvärskorna. :) Helene

    SvaraRadera
  2. Det är ni världsbäst på. Tröttnar ni på er nuvarande sysselsättning så kan ni öppna eget i logistikbranchen. *ler*
    Brabara

    SvaraRadera