fredag 18 mars 2011

Höstlov

Ja, visst låter det konstigt men så är det. Idag börjar Julius sitt höstlov. Ja, han gick i skolan till klockan 11 idag och så är han ledig t.o.m. onsdag. Japp, ett rätt kort lov men eftersom skolan har långt lov både på den sydafrikanska sommaren och under det norra halvklotets sommar så måste dom samla ihop sina dagar.

Terminen avslutades i onsdags kan man säga. Då fick vi föräldrar äran att se Middle Schools pjäs We are the Dream. Dom är duktiga eleverna! Kul när lärarna får i hop en sådan produktion med alla elever från 6:an-8:an. Åttorna har läst om mer eller mindre samma sak i alla större ämnen och det hela avslutades med pjäsen. I engelskan har dom läst om Martin Luther King och skrivit uppsatser om drömmar bla., i samhälsskunskap har dom jämfört segregationen i USA och apartheid och naturvetenskap har dom läst om aids. Dom har även jobbat med rasism och segregation i bild och med pjäsen i musik och drama. Det är nog bara språken som inte varit inblandade.


Program och biljett!

Men idag var det som sagt var sista skoldagen. Hämtade Julius kl 11 och sedan åt vi lunch på Dixies. Julius fick naturligtvis sina betyg och dom är helt klart på väg åt rätt håll. Bra jobbat Julius!

Efter lunchen åkte jag och hämtade Eilika. Hon var så snuvig i morse så jag tänkte det kunde vara bra med en kort dag för henne. När vi kom hem så fick den snälla store brorsan ett ryck och byggde en STOR koja. Eilika överlycklig!

Stor var den men Julius fick inte riktigt plats ändå!

Härlig bild! En lång och en kort i kojan. Dom tittar på bilder på Julius dator. Sötnosar!

Nu är Julius på bio med ett gäng skolkompisar och ska han sova hos en klasskompis (från Malawi). Jag myser framför Så ska det låta! Eilika sover och Harald är i Oudtshoorn och simmar sydafrikanska mästerskapen.

1 kommentar:

  1. Haha! Som lilla Anna och Långa Farbrorn. Söta!
    /Betty B

    SvaraRadera