fredag 19 oktober 2012

Inlåst

I går kväll när jag låg i sängen och tittade på Hollywoodfruar på iPaden så tyckte jag att det bankade. Tittade vidare men hörde igen att det lät så konstigt. Pausade och ja jag hörde ljud från barnens badrum. Blev lätt irriterad då jag specifikt bad Julius att verkligen smyga när han skulle gå och borsta tänderna så att han inte väcker lilla syster. Precis vid den tiden sover hon nämligen lätt och vaknar då av oljud. Tonåringar är ju som ni säkert vet inte kända för att kunna vara just tysta. Så på med morgonrocken och gick med bestämda steg mot badrummet.

Jodå, det var Julius som lät och ja från badrummet. Han var inlåst! Badrumsdörren hade gått i baklås! Han hade bara stängt dörren, inte låst den men nu var den LÅST och gick inte att låsa upp. Det var ju inte läge att försöka mecka med det när klockan var över 22 på kvällen och vi ville ju inte väcka Eilika. Men dörren var ju fortfarande låst, och Julius var på insidan. Han kunde ju inte gärna sova i badkaret! Så jag fick larma av och Julius fick klättra ut genom fönstret. Jäkla tur att vi har ett fönster. Och tillräckligt stort för att klättra ut ur. Och att vi inte har burglar bars för fönstret. Sonen var räddad och vi kunde gå och lägga oss.

Jag lyckades inte få upp dörren i morse så Julius fick duscha i vårt badrum. Fick tag på låssmed i förmiddags och han skulle komma under dagen. Han hade haft fullt upp och kom inte förrän strax efter 17 men det gjorde ju inget. Vi har fler toaletter. Han klättrade in genom fönstret och lyckades få upp låset. Nyckeln satt ju kvar på insidan. Tydligen var det någon liten del i låset som var felvänd. Och jag den har varit lite kärv. Nu är låset fixat och funkar utmärkt. Kostnad? 230 spänn! Vad kostar en snabbutryckning av en låssmed på en vardag i Sverige?

I dag har jag annars varit på min pilates och hämtade Julius klockan 11 i skolan. Han hade halvdag eftersom dom håller på med utvecklingssamtal. Vi åkte och handlade lite. Bland annat mer hostmedicin. Jo, hostan börjar så sakta ge med sig. Sedan lämnade vi lite papper hos bokföringsbyrån. Hem och åt pizza från igår. Klockan två hämtade jag Eilika och Amy från fritis. Det är ett riktigt skitväder idag. Kallt, blåser som, ja ni vet vad, och regnar. Så när vi kom hem satt jag tjejerna framför en Disney film och en varm sprakande brasa under en filt. Och så fick dom varm choklad med vispgrädde och popcorn. Mys! Efter filmen så var det full lek.

Nu ligger Eilika i sängen och Julius sitter och snackar och spelar med sina spel polare på nätet. Jag ska titta på Dobidoo och dricka vin. Precis som Harald fast han är typ 9700km bort. I vårt andra hus på andra sidan jorden, på Aspö! Puss min älskling, vi saknar dig! Eilika sa just att du får låna hennes flodhäst Cecilia om du vill!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar