måndag 8 oktober 2012

Raggmunk och vin

I går bjöd JULIUS och farmor på lunch! Julius önskade sig att farmor skulle laga hans favoriter blomkålssoppa, raggmunk och bacon. Det gjorde ju naturligtvis farmor mer än gärna men då fick allt Julius hjälpa till och lära sig. Så det kokades soppa, revs potatis och osade ner hela huset! Men vilken lunch! Julius var mäkta stolt för att inte tala om oss andra. Han stekte raggmunken själv. Bra jobbat! Han kan om han vill. Harald tyckte att Julius kunde fortsätta att bjuda på farmors blomkålssoppa och raggmunk till lunch på söndagar. Han behöver ju träna, eller hur?


Mästerkockarna in action!


Se sådan stil han har!

Sen på eftermiddagen packade vi in oss i bilen för att åka till Helen och Dave på braai (grilla alltså). Dom flyttade in i sitt nyinköpta hus förra helgen så nu var det dags att bjuda in familjen på invigningsbraai. Ja, det känns som om vi tillhör familjen. Mysigt!

Det var som vanligt en mycket trevlig och lättsam eftermiddag och kväll. God mat, god dricka och det bästa sällskapet. Och huset är jätte fint. Passar dom perfekt!

I dag har Eilika varit i skolan igen. Farmor följde med och lämnade i morse. Så att hon skulle få se när dom har "line-up". Sen har Harald varit i Simonstown och klippt sig och Asta följde med för att göra sin sista shopping på Jubilee Square. Jag var och handlade på P-n-P. Julius? Han har lov och SOV!

Sen gjorde Asta knödel suppe till lunch. Mums igen! Och jag susade och hämtade hem Eilika tjugo över ett. Hon hoppade över fritis idag för att vara med farmor. Asta flyger nämligen hem i kväll. Vi har haft soligt men stormigt idag. Men Asta har kunnat sitta ute i lä och i solen och njutit. Hon lär behöva all sol och värme när hon kommer hem.



Gooooos!

Jag hoppas att Asta är nöjd med sin resa och sitt besök. Vi har hunnit med en hel del trots att vi även måste fortsätta med vår vardag, vilket innebär jobba och skjutsa barn bl.a. En som helt klart har NJUTIT av att ha farmor här är Eilika. Dom har haft måna mysiga stunder tillsammans. Nu har båda "tankat" tills vi ses igen framåt sommaren 2013! Tack för att du kom Asta! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar