onsdag 21 maj 2014

Nytt rum till stora tjejen!

Vi har uppgraderat Eilikas rum! Hon är ju en stor tjej nu så vi har bytt ut lite möbler och gjort det lite mindre barnsligt. Största anledningen var egentligen att hon slog huvudet i sängen när hon skulle sätta sig vid sitt skrivbord. Hon hade en loftsäng som var lite för låg. Tanken var först att höja loftsängen. Sängen är specialbeställd så det skulle inte vara några problem. Men sen började jag kika på IKEAs sortiment och så fick det bli.

Som jag skrivit tidigare så finns det ett företag här, Nevada Furniture, som köper hem möbler från IKEA i Dubai. IKEA finns som sagt inte på hela den afrikanska kontinenten. Så för knappt 2 månader sedan skickade jag in min beställning och i slutet av förra veckan kom möblerna, levererade till dörren.

Eilika visste att hon skulle få nya möbler och att det skulle ta lång tid innan hon fick dom, men vi bestämde oss för att överraska henne. Så i måndags byggde Harald och jag IKEA möbler för glatta livet. Vi hann inte riktigt färdigt innan hon kom hem från skolan men nästan. Det tog en stund att få isär och bära ut loftsängen först samt att tömma och flytta hennes hylla.

Men bra blev det och Eilika är så nöjd! Hon älskar sitt nya skrivbord med whiteboard och hylla och sängen med sänglådor och fiffig sänggavel är perfekt. Vi saknar fortfarande en hurts, som förmodligen kommer med nästa sändning, men det gör inte så mycket just nu. Hon har ändå fått massor med extra förvaringsutrymme. Det går åt till vår lilla ekorre. Hon vill helst inte göra sig av med NÅGOT! Här kommer lite före och efter bilder.

 

Före
Hylla och dockskåp mellan två av hennes 3 (!) fönster!
 

 Efter
Dockskåpet står nu på en kista istället och där hyllan stod står nu hennes nya skrivbord. Med skåp, två lådor och hyllor. Och så den fiffiga whiteboarden. Eilika och Amy lekte skola igår. Funkar ju perfekt när man har en whiteboard!


Före. 
Till höger innanför dörren stod hennes lilla IKEA kök. Det skall ny skänkas till The Jones Safe House. Barnen där kommer kunna ha mycket roligt med det.


Efter
Lite annan vinkel men ändå. Hyllan har flyttat till väggen där köket stod.
 

Före
Loftsängen som skymmer en hel del av ljuset från det vänstra fönstret och så dockskåpet.
 

Efter
Ljuset flödar och hon har gått om plats. Under den nya sängen finns två stora sänglådor. Barbiedockorna fick en egen stor låda!


Före
Loftsängen står för det tredje fönstret och så är det ett litet skrivbord under sängen. När hon reste på sig så slog hon skallen i sängen. Hon satt inte gärna där nu den sista tiden. Kan man ju förstå!


Efter
MASSOR med ljus. Och det bästa av allt, enligt Eilika, är att nu kan Idefix komma och säga både godnatt och godmorgon ordentligt. Förut nådde han ju henne inte!
 

 Och den fiffiga sänggaveln med hylla till alla små gosedjur (nu får hon plats i sängen själv också) och så en utdragbar hylla på gaveln. På föregående bild är hyllan inskjuten i gaveln. Så fiffigt!

Gissa om mamman hade ont i ryggen efter allt flyttande och skruvande?! JÄTTE ont i ryggen hade jag. Men två Diklofenak och en god natts sömn så var värken nästan som bortblåst. Vad gör man inte för sina barn! Det gick åt mååååånga skruvar till både säng och gavel. Och Harald tog paus från jobbet och monterade skrivbordet.


4 kommentarer:

  1. Vilken bra uppgradering för er tjej! Gillar!

    SvaraRadera
  2. Så fint det blev! Den sängen har min äldste son också, minus sänggaveln. Den är väldigt praktisk med de stora lådorna!

    SvaraRadera
  3. Fint! Lovis och Otto slår också i huvudet när de reser sig upp i sängen : )

    SvaraRadera