lördag 31 maj 2014

Väder

 I kväll förväntas en storm dra in över Kapstaden. En av många vinterstormar vi har framför oss (eller ja, vi har ju turen, förhoppningsvis, att missa en hel del av dessa stormar när vi är i Sverige). Storm betyder nödvändigtvis inte att det kommer att blåsa mycket, det kan lika väl betyda massor med regn. Eller båda förstås!

I morse strålade solen och det var ytterst lite vind. Nu när det är förmiddag vinden har tilltagit något, det är små snabba gäss på havet, och den blåser kallt från nordväst. Termometern visar knappt 17C men det känns betydligt mycket kallare än så. Inte som 17C i Sverige! Molnen växer bakom Simonstown och Simonsberg och över vattnet har det bildats en fluffig, tunn molnmatta. Och alldeles nyss tyckte jag att jag hörde åska mullra långt ute på Atlanten. Stormen är helt klart på väg!


Molnen smyger sig fram över berget.
 



 Än så länge vackra och vita moln!

Harald är på golfbanan och kommer helt säkert klara sig från regnet. Det skulle inte komma förrän i kväll. Vädermänniskorna spår ca 14mm regn mellan kl 17 och 23 och vindar på ca 13 m/s. Jag har maskin nr 2 igång och hoppas få i alla fall lite av tvätten hyfsat torr. Det fläktar ju bra och än så länge skiner solen, om än lite blekt.

Vi håller oss nog mestadels inne idag. Iklädda varma kläder och brasan tänder vi framåt eftermiddagen. En mysig och ruggig vinterdag!

1 kommentar:

  1. Tänk att man aldrig tröttnar på utsikten över hav och vatten!

    SvaraRadera