söndag 22 februari 2015

Arktiska vindar

Ni har hört det förut, men det händer alltid någonting utanför våra fönster! I fredags blåste det sina normala 12-15m/s från sydost och strax innan jag skulle åka iväg till min pilates så fick jag se hur marinen övade ytbärgning med helikopter från ubåt. Två helikoptrar och en ubåt! Coolt!

 

Ser ut som från en krigsfilm!
 

Gubbe på väg upp!


På kvällen var det dags för välkomst braai för familjen Pulli. Något försenad kan man tycka men eftersom vi har skolbarn och vi faktsikt har en vardag så väntade vi till fredag. Trevligt, mysig och gott!

 

Hela familjen! Skål!


 Såhär minns vi Karoliina från tiden vi bodde i Polen. Hon for omklring som en skottspole på sin lilla bil och pratade konstant. Jag döpte om henne till Tokfia och det har hon fått heta sedan dess. 
Då var hon ca 4-5 år, nu är hon 20!


Eleonoora gjorde denna fantastiska frisyren på Eilika framför TV:n! Jag måste gå kurs!

I går blev det gemensam utflykt till Hout Bay för lååååånglunch! Harald tog ledigt från golfen. Den enda som saknades var Julius. Han hade däremot varit på en blöt fest i just Hout Bay på fredagskvällen. Han valde att åka hem och hålla Idefix sällskap istället för att luncha med oss.
 

Naturligtvis körde vi vackra Chapmans Peak Drive till Hout Bay  Harri ser rätt nöjd ut!


Long Beach!


Två vackra finskor!
 

Hout Bay!
 

Dotter/mamma selfie!

Vi hade kunnat haft något bättre förutsättningar just denna dag men vi hade en kanon dag trots att Eilika inte mådde riktigt bra och att det blåste en IS kall sydlig vind! Eilika hade lite feber och var väldigt snuvig. Men Alvedon fixar biffen! Frös gjorde vi men inne på restaurangen var det varmt och skönt!
 

Familjen Pulli uppe på Chapmans Peak!
 

Maffiga vågor och fantastiska färger trots kalla vindar! Lilla Eilika i strandkanten!
 

Lång strandpromenad före OCH efter lunchen. Smart att parkera på andra sidan stranden från restaurangen!
 

En annan liten tokfia!
 

Vi åt naturligtvis fishermans basket på Mariners Wharf!


Hummer är gott! Trots febrig blick!

På vägen hem görde vi över Constantia Nek och stannade i den tyska delikatess och charketuri butiken. Harald shoppade massor med smått och gott som vi sedan festade på senare på kvällen inann Mello. Vi orkade inte äta en lagad middag efter den lunchen!
 

Ser inte så pjåkigt ut va?!

Det är så roligt att få umgås med Sari och Harri igen! Vi har SAKNAT dom!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar