fredag 20 februari 2015

Kwazuka Sukela

(eller det var en gång som det betyder på zulu) hette åk 1-3´s pjäs på AISCT i år! I går fick vi komma och titta! Parthenon var nästan fullsatt fast klockan var 13.30 på eftermiddagen. Harald och jag var bänkade!

Nu är det ju rysligt orättvist av mig att jämföra kvalitén på denna pjäsen jämfört med dom vi sett på Fish Hoek Primary School dom senaste 3 åren men det är en enorm skillnad! FHPS är helt enkelt makalösa på att sätta upp drama produktioner och barnen är så otroligt drillade och duktiga. Men till AISCT´s försvar så är ju antalet elever nästan tredubblat på FHPS så det finns resurser för just sådana här produktioner. Resurser i elever och framförallt vänliga hjälpande mammor! Dom lägger ner enormt med tid och det märks. Men och andra sidan så var Harald och jag överens om att det var härligt att se dessa barn, mellan 6 och 10 år, fortfarande få vara barn och hur stolta dom var. En del var riktigt duktiga andra trivdes inte riktigt. Eilika? Hon trivdes som fisken i vattnet! 
 

Vi hade nu turen att få se BÅDA våra barn framträda! Lycka att ha barnen på samma skola, trots att det är 9 (nästan 10) år mellan dom! Julius och marimba bandet underhöll nämligen innan föreställningen började. Och var man där lite tidigare så kunde man köpa kaffe och hembakat från PATA (Parent and Teacher Association) café.
 

Marimba bandet var minimerat då en del medlemmar var i Johannesburg på basket turnering. Julius ser inte riktigt nöjd ut med sina bandmedlemmar!
 

 Men nu är han glad!

Varje klass gjorde sin lilla afrikanska berättelse. Eilikas klass var sist men bäst. Naturligtvis!


Lilla E!
 Sjunga och dansa gillar denna lilla tjej!

Hon var jätte nöjd och stolt och det är huvudsaken. En sak som tyvärr bidrog till att det hela kanske inte var så bra som det kunde vara var ljudet. Man hörde absolut INGENTING! 

När det hela var slut så var det dags för after school activities för Eilika. Och torsdag betyder simning. Harald som inte hunnit träna tog chansen och körde sitt pass i skolans pool innan barnen hunnit komma på plats.
 

Inte illa att ha en hel utomhus pool för sig själv!
 

Mycket förvånad och stolt Eilika när hon hittade pappa i skolpoolen!

Även om dom nu inte sätter upp super proffsiga pjäser på AISCT så är vi MER än nöjda med allt annat!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar