måndag 9 februari 2015

Helg med snabbvisit

I helgen har vi haft mer eller mindre fullt upp! 

Eilika sov över hos bästisen i fredags och hon stannade hela natten denna gång! Stolt mamma och pappa och ännu mera stolt Eilika! Lee-Ann hämtade denne vid 17.30 (och då hade vi hunnit äta en tidig middag för att försäkra oss om att en viss liten fröken får i sig något. Man sover dåligt på fastande mage). Dom körde direkt ner till Fish Hoek beach och där hade tjejerna åkt boogie board ända tills klockan var nästan åtta.   


Vilket härligt sätt att få spendera en fredags kväll för en 9-åring! Med bästisen, på stranden! Bilden har jag fått av mamma Lee-Ann.

Julius var på sista skoldansen innan studenten! Jodå, här har man skoldans även för gymnasieelever. Mellan 19-21 på kvällen! I alla fall så gick han dit och drog sedan vidare på en överraskningsfest men han kom hem strax efter midnatt.

Harald, jag och alla djuren firade fredagskväll. Mellan 20-22 var det planerat strömavbrott (jo, just nu händer detta mellan 1-2ggr/dygn) så vi missade På Spåret men tittade på en film på datorn istället.
 

Idefix  tyckte det var väldigt skönt med fredag!

På lördagen så hämtade jag Eilika (lite trött men glad) och så duschade vi och gav oss sedan av in till stan för att hämta upp Lisa. Lisa var vår granne i Täby och Julius lekte väldigt mycket med hennes barn William och Olivia. Nu är hon här några dagar på tjänsteresa och hörde av sig för att kolla om vi vill och hade tid att träffas. Naturligtvis både ville vi och hade tid! Så vi hämtade upp henne på hotellet i Waterfront och så körde vi Atlantkusten via Clifton, Camps Bay och Llandudno till Hout Bay där vi åt lunch på Dunes.


Lisa njuter i fulla drag! Fantastisk fish and chips, gott vitt vin, härlig utsikt och strålande väder.

Efter lunchen fortsatte vi hemåt via Chapmans Peak förstås.
 Inga starka vindar men vi höll oss snällt innanför staketet/murarna!
 


Chapmans Peak Drive är helt fantastiskt!
 

Smaragdgrönt vatten!

Väl hemma så möttes vi av Harald som kommit hem från golfen och Julius som vaknat från sin skönhetssömn. Det blev ett dopp i poolen för Lisa och Eilika innan maten.
 

Naturligtvis bjöd vi på braai!
 

Lisa, grillmästaren och Julius hänger och dricker champagne!
 

Vackra Lisa bakom dessertfatet! Gino! Förstås! Ananas, mango, hallon, blåbär och smält vit choklad!


Söndagsfrukost utomhus!

Efter frukost körde jag Lisa och Eilika till Boulders för en guidad pingvintur av Eilika. En timme senare hämtade Julius upp Lisa och körde till Cape Point. Eilika och jag åkte hem för att förbereda kvällens aktivitet. Mer om det i nästa inlägg. Harald skjutsade sedan in Lisa till Kapstaden igen framåt seneftermiddagen. Vi hann med mycket på bara 1 1/2 dygn! Lisa hade ju även på lördagsförmiddagen gått uppför Tafelberget och sedan tagit linbanan ner. 

Jätte roligt att få visa lite av vårt hörn av världen och väldigt roligt att få träffa Lisa igen efter alla dessa år!

1 kommentar:

  1. Kul när gamla vänner hör av sig, och råkar komma förbi!

    SvaraRadera