onsdag 4 februari 2015

MUN Singapore

Jag har ju lovat ett inlägg från Julius Singapore resa! Här kommer det!

Den 20 januari flög Julius, tillsammans med 6 klasskompisar och en lärare,  till Singapore för att delta i en stor MUN konferens. 

Vad är då MUN?! Jo, MUN är ett ämne som erbjuds på AISCT från mellanstadiet och hela vägen upp till årskurs 12. MUN står för Model United Nations. När man tar MUN så läser man på om diverse konflikter i världen och så tränar man på att debattera och diskutera. Man "leker" alltså FN! 

MUN är ett rätt så krävande ämne och klarar man av det som krävs så erbjuds man att följa med på en internationell MUN konferens en gång per år när man går i High School. Tidigare år har man rest till bland annat St Petersburg och London. Julius har bara tagit MUN nu i 12:an och i år var resmålet alltså Singapore.

Resan till Singapore från Kapstaden är lång och seg! 2 långa flighter (mellanlandning i Doha) och så 7 timmars tidsskillnad på det. Gruppen hade 2 1/2 dagar med sightseeing och tidsomställning innan konferensen började på fredag eftermiddag och sedan en halvdag på måndagen innan dom flög hem. Dom hann gå på natt safari på zoo, se Chinatown, gå på Universal Studios Sentosa, Gardens by the Bay, ett besök till akvariet och en stadsrundtur!

Konferensen var krävande och lång! Väldigt långa pass och dagar och avancerade diskussioner. Det var en stor konferens med över 1000 ungdomar från 40 olika länder (mest Asien dock) som närvarade.  Alla gjorde bra i från sig och läraren var mycket stolt och nöjd med gruppen. 2 utmärkelser kom med hem till AISCT! HÄR har ni en länk till själva konferensens hemsida om ni vill kolla.


Kolla så proffsiga dom är! På väg till invigningen av konferensen på fredagseftermiddagen.
 

Ståtliga!
 

Kate och Julius in action! Dom jobbade tillsammans och hade blivit tilldelade att representera Irak.
 

Kate håller sin föredragning. 
 


Campus på Yale NUS College där konferensen hölls.


 Förberedelser inför föredragningar och diskussioner.


Starbucks var gruppens räddning under resan! Gott och välkänt! Iskaffe sitter fint när det är hett och fuktigt!
 

Avfärd till flygplatsen!

Julius var nöjd men trött när han kom hem! Dom hade haft roligt och det var en otrolig upplevelse. 

Alla bilder har jag fått från läraren Ms Horn. Hon startade en Whatsapp grupp med oss föräldrar och skickade ständigt uppdateringar och bilder. Det är vi alla mycket tacksamma för. Tonåringar är ju som bekant inte världsbäst på att uppdatera nyfikna päron ;)

1 kommentar:

  1. Jag tycker de hann med väldigt mycket på kort tid och jag förstår att det var en något sliten son som kom hem!

    SvaraRadera