lördag 2 maj 2015

Höst och vin

Hösten och dom vackra soluppgångarnas tid är här! Och snart kommer även regnbågarnas tid! Jag är ingen skogsmulle eller vidare naturmänniska men dessa naturens under vi bevittnar från våra fönster är helt fantastiska.

Så här såg det ut från frukostbordet härom morgonen.


Valborg "firade" vi genom att äta äppelpaj med Ekströms vaniljsås och titta på Indiana Jones i brasans sken!

Första maj njöt vi av goda vänners sällskap, ett alldeles lagom skönt höstväder, god lunch i vacker miljö och vinprovning! 

Vi tog med oss Familjen Ödquist, som bor här i 6 månader, på vintur i Constantia, Franschhoek och Paarl. Vi började med Steenberg, naturligtvis! Sen lunch på fantastiskt vackra Glenwood i Franschhoek. Väcker det minnen familjen Grell?! Det var ju från era rekommendationer vi åkte dit första gången.Vi fick ett fint bord ute under den gigantiska eken.
 

Mycket för barnen att upptäcka!
 


Ja, sämre ställen kan ju klart äta lunch på!
 

Barnen inredde en koja under en stor ek med hängande grenar. Dom hittade material till sitt "hus" från en hög med avfall! Ooops! Men så kul dom hade!
 

Inget fel på utsikten!
 

Där under eken åt vi lunch!
 Vackra proteor!Efter lång lunch körde vi vidare till Spice Route. Den vingården har utvecklats enormt under dom åren den funnits i Paarl (3-4 år tror jag). Vi har alltid gillat att åka dit då dom har riktigt goda viner, trevligt ställe generellt, makalös utsikt och väldigt barnvänligt. I går var det dock lite väl överbefolkat. Stället har nästan blivit lite väl populärt. Men så var det ju helgdag och hyfsat väder också. Vi provade i alla fall vin och barnen fick springa av sig och äta glass.Fyra vackra svenska barn äter glass!
 

Jodå, både Magnus och Madeleine ser rätt nöjda ut!

Hemma igen vid 18-tiden till en glad hund! Julius var hemma till strax efter lunch, innan han åkte till Stellenbosch för att gå på bröllop, och sen tittade snälla grannen Sally till Idde en sväng på eftermiddagen. Så bra att Sally kan titta in lite snabbt och vi gör detsamma med hennes hund när hon är borta en hel dag. Ja, vanligtvis får ju bästisarna leka men det går ju inte nu när Idefix är nyopererad.


2 kommentarer:

  1. Så vackert er landskap är! Det finns något av Portugal i era bilder./Jan

    SvaraRadera
  2. Vackert, både soluppgång och landskap! Vi har solnedgång utanför oss, rakt ner I havett... Tyvärr några träd i vägen vilket innebär att jag måste ut och iväg de 100 stegen för att få fina foton; mitt i middagsbestyren. Får bli skärpning på den fronten!
    Kram/Titti

    SvaraRadera