lördag 10 oktober 2015

Besök i stan

I veckan som varit har Eilika haft spring break (vårlov). Tanken var från början att resa någonstans, bila till Namibia kanske, men vi skippade det. Vi bestämde oss för att stanna hemma och göra dagsutflykter istället. Bra beslut med facit i hand. Mer om det i slutet av inlägget.

I måndags var vi hemma och jobbade, tvättade och Eilika lekte i sitt rum. Men i tisdags åkte vi in till Kapstaden. Vi hade två ärenden som vi behövde göra inne i stan så då passade vi på att äta lunch och gå på museum också.På väg!

Harald skulle lämna in sitt nya pass för att få sitt visum inklistrat och jag skulle lämna in min kamera på rengöring. Passet lämnades in och sedan körde vi till Cameraland som ligger mitt i stan på Long Street. Vi hade även med oss vår tubkikare som är trasig. Tubkikaren kunde dom inte fixa men kameran kunde dom rengöra samma dag. Mycket fiffigt så slapp jag åka hela vägen in igen för att hämta den.


Eilika mycket nöjd att få gå på Long Street! 

Julius har ju spenderat ett otaliga kvällar och nätter på Long Street så Eilika var ju så klart nyfiken. Vi strosade upp längs gatan och hittade ett ställe precis mitt emot Julius stamhak Fiction där vi åt lunch. Mysigt att sitta där på gatan i vårsolen men tyvärr så var maten inte alls någon höjdare. Det är typ andra eller tredje gången sedan vi flyttade hit för nästan 6 år sedan som vi varit missnöjda med maten.

Vi tog en del bilder som vi Whatsappade till Julius. Vi retades en del med honom. Han saknar utelivet i Kapstaden.


60 öre får han ingen shot för i Sverige!


 


Lillasyster utanför Fiction.


Lillasyster retas utanför baren Slug & Lettuce där Julius intagit många drinkar.


Knappt 20.- för en drink när Springboks spelar match i VM!


Efter lunchen körde vi till District Six Museum, som jag velat besöka länge. Det är ett museum över den stora tvångsförflyttningen av drygt 60000 svarta och färgade från Kapstadens centrum under apartheidregimen på 70-talet. Mörk men intressant historia. Museet var tyvärr inte vad man kunde önska sig. Väldiga massor med text, information och bilder. Väldigt svårt att förstå och ta till sig vad som egentligen hände. Blev inte ett dugg klokare tyvärr. Nej det hade dom kunnat göra mycket bättre.

Men vi hittade en bild och en text över musikern Harold Jefta (ja det är felstavat på museet) som deserterade till Sverige och Karlskrona. Han är fortfarande verksam i Karlskrona och hans dotter med familj bor på Aspö.

Efter museibesöket knallade vi bort till Castle of Good Hope. Fortet byggdes mellan 1666 och 1679 av Holländska Ostindiska Kompaniet.


Maffiga murar, sydafrikanska flaggan och ståtliga Tafelberget i bakgrunden.


Turisten Eilika!

Efter besök på fortet åkte vi och hämtade min kamera som blivit väl rengjord för 230.- och sedan körde vi hem till Idefix.

Laga mat var vi inte så sugna på så vi gick till Dixies istället. Bra avslutning på dagen!


 "Vår" kypare Nick!

Så till anledningen till att det var bra att vi inte rest iväg. Ni minns att Idefix skar upp trampdynan på en glasbit och fick sy 7 stygn för två veckor sedan? Förra fredagen när jag var hos veterinären med honom för att byta bandage så visade det sig tyvärr att stygnen gått upp. Veterinären behöll honom över dagen, sövde honom och sydde igen såret igen. Denna gång med stygn både på insidan och utsidan av trampdynan. Så nu får han då sedan knappt två veckor bara gå väldigt korta promenader med koppel och vi åker och byter bandage med jämna mellanrum. I går var det dags för nytt bandage och det läker hyfsat. Något stygn har gått upp igen men nu syr dom inte igen. Det är svårt med trampdynan. Han måste nu ha bandage i 10-14 dagar till! Inte kul!

När det regnar ute så är det svårt att hålla tass och bandage torrt. Jag plastar in tassen varje gång vi går ut men han sprätter ju så rysligt med bakbenen när han kissat och att gå lugnt och sansat är inte han så jätte bra på. Påsen går sönder snabbt tyvärr. Och förra helgen gick vi inte ut alls med honom för att stygnen skulle sätta sig.


Aktivering vid promenadförbud och regn = gobitar gömda under diverse saker i en muffinsplåt.


Klara, färdiga, varsågod!


 Tömd plåt och stimulerad hund!
Middagen blir ibland serverad i bollar istället för i skål. 

Nästa inlägg kommer handla om nästa utflykt under spring break! Håll utkik!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar