fredag 16 oktober 2015

Gabriëlskloof

Häpp! Det har redan gått en vecka sedan vi var på denna utflykt. Får ursäkta mig med att min iFån och dator vägrade att jobba i hop. Men nu har jag startat om båda och bilderna från iFånen har också kommit med i inlägget. 

Sista dagen på Eilikas lov så stuvade vi alltså in oss i bilen och körde till Botrivier och den härliga vingården Gabriëlskloof. Amy hängde med även på denna utflykt. Hon sov ju över mellan torsdag och fredag.


 Tjejerna var ju inte jätte pigga på fredag morgon!


 Men väl i bilen så kvicknade dom till! Dom hittar alltid på något. Även i bilen.

Jag var till veterinären först på morgonen för att få bandaget Idefix tass bytt. Tjejerna fick då i uppgift att borsta hår och tänder, mumma sig och klä på sig. Dom klarade uppgiften galant! Även Idefix skötte sig. Vilket han alltid gör hos veterinären. Dom fullkomligt älskar honom på kliniken! Snäll och väluppfostrad! Han ligger ner för att få nytt bandage utan något knussel och han hoppar upp med framtassarna på disken för att få en godbit. Vilket han får!

Tillbaka till utflykten. Harald var och tränade på morgonen innan vi gav oss av. Det tar ca 2 timmar att köra till Botrivier.
  
Gabriëlskloof ligger precis vid motorvägen N2 men är en oas. Man märker inte ett dugg av vägen. Fantastiskt god mat! Något av det godaste jag ätit! Makalösa vyer och smarrigt vin. Vad mer kan man begära?!Utsikten från vårt bord.


Ägarens dotter hade tre härliga hundar som gick runt bland borden. Lycka för Amy och Eilika!


Söta apor såg vi också ;)


Där under taket satt vi och åt. Lugnt och skönt!Ser ni motorvägen som slingrar sig fram i landskapet?


I den ena flygeln fanns en kyrksal. Kan ni se ett brudpar där längst fram, med den utsikten framför sig?!

Efter lunchen var det dags för vinprovning. Vi satte oss ute på baksidan där vi kunde njuta av den fantastiska utsikten.
 

 


Elikas hår hade fastnat i knappen i klänningen. Tjejen som höll i vinprovningen ryckte även in som trassla-ur-hår assistent. Service på HÖG nivå!


Vin till Harald och mig och äpple till flickorna.

Vi busade lite! Två skålande flickor!


Kyrksalen från utsidan!


Utsikten från kyrksalen.

Det är redan bestämt! Det är HÄR Julius ska gifta sig! Nu behöver han bara hitta en tjej också ;) Om han får vara med och bestämma?! No way! Gabriëlskloof är bokat! 


Vi kommer tillbaka!


Pyspunka! Det tar på krafterna att åka på utflykt!

Nu är vi tillbaka till vardagen och Eilika och Amy är tillbaka i skolan igen. Men det är bara 2 månader kvar och sen är det sommarlov!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar