söndag 11 oktober 2015

Picknick i Kirstenbosch

I torsdags hämtade vi Amy vid 10-tiden och 11.30 körde vi mot Kirstenbosch. När Eilika var där med skolan för några veckor sedan så ville hon gärna komma tillbaka och ha picknick med Amy. Så fick det bli!


Bästisarna njuter av pastasallad med tonfisk, jordgubbar, chips och bullar.


Utsikten från vår picknickfilt.


Vi gick förstås bland trädtopparna på Boomslang. Varken Harald eller Amy hade gått på den tidigare.
 

Rejäl stam på detta träd.


Och när jag tittade upp i kronan så visade det sig vara en gigantisk aloe!


På väg upp till proteorna hittade vi denna sociala sköldpaddan.


Undrar hur gammal den är?!


Flickorna nästan så högt man kan komma i trädgården.Vi hittade dom fantastiska Kungs Proteorna. Sydafrikas nationalblomma. 

 Fantastiska färger på alla dessa proteor. Dom riktigt lyser!


Det massiva berget bakom dom vackra blommorna.


Den ordnade trädgården övergår i det vildvuxna upp längs bergväggen.


Häftig utsikt.


Familjen hjälmpärlhöna på promenad.

Bland kottepalmerna (växter som funnits på jorden sedan miljontals år) pågår nu en utställning av dinosuarier i naturlig storlek. Dinosaurierna är gjorda i tenn av konstnären David Huni från Zimbabwe. Utställningen är där för att informera och skapa medvetenhet om att kotteplamerna är på väg att försvinna. På grund av människan. Kottepalmerna har ju inte dött ut som dinosaurierna gjorde. Häftigt att gå bland dessa stora skulpturer.


Eilika, Amy och en Tyrannosaurus rex.Promenad i dinosaurieland!Det var en härlig eftermiddag i Kirstenbosch. Flickorna var rätt trötta i bilen på väg hem. Amy somnade. När vi kom hem så förberedde vi för våra middagsgäster som skulle komma på grillning. Tjejerna förberedde inte så mycket. Dom lekte med Barbies på studsmattan.

Vår nya "grannar" (dom har flyttat till Welcome Glen som ligger runt hörnet) Karin och Craig kom på besök. Med sig hade dom sin söta cockerspaniel Vetkoek (vetkoek är ett traditionellt sydafrikanskt friterat bröd). Trevlig kväll och vilken tur med vädret! Vi satt ute hela kvällen!Lilla Vetkoek i dragkamp med besten Idefix!


Craig och Karin med varsin knähund!

Eilika och Amy kom inte i säng förrän klockan var över tio men dom somnade snabbt. I nästa inlägg får ni reda på vart fredagens utflykt gick.


1 kommentar:

  1. Hej!

    Vilka sagolika växter. Tänk vad fantastiskt att din dotter får växa upp i sådan underskön natur. Ja, jag kan förstå att hon ville åka tillbaka.

    Ha en fin kväll!

    Kram, Anneli

    SvaraRadera