lördag 17 oktober 2015

Flyttat hemifrån

I dag har Eilikas marsvin flyttat hemifrån! Eller rättare sagt dom har flyttat till sina två syrror Pepper och Ruby!

Eilika fick Kanel och Kokos i födelsedagspresent förra året. Dom stod högst på önskelistan och hon var överlycklig. Men intresset har minst sagt svalnat. Jag började trötta på att sköta dom då Eilika inte ens brydde sig om att ta dom ur buren lite då och då. Så jag satte henne på prov. Utan att hon visste om det.

I torsdags förra veckan hade hon båda ute, när Amy var här. Efter det så hade jag koll på hur ofta hon plockade upp dom ur buren. Nu i torsdags var det dags att avslöja vad jag kommit fram till. Marsvinen hade varit i sin bur hela veckan, förutom i lördags när jag gjorde rent i buren!

Nu hade vi ju turen att deras syrror bor hos min kompis tillika pilates instruktör bara några minuter härifrån och hennes dotter tog gärna emot Kokos och Kanel också. Det gjorde det ju lite lättare för Eilika att ta beslutet att dom skulle få flytta i alla fall.

Idag är vi stolta över Eilika som tagit ett så klokt beslut att låta dom flytta och vi har hjälpts åt att bada marsvinen och gjort rent i buren innan flytten.


Nybadad Kokos!
 

Kanel får sig ett ljummet bad.
 

Man måste vara noga att torka dom så att dom inte blir kalla.


Sen gjorde Eilika ren väggen där buren stått och vi fixade lite extra åt Idefix.

På eftermiddagen körde vi iväg till Monica med Kokos och Kanel. Eilika var mycket tapper! Grisarna verkade trivas med sina systrar med en gång. Det var ett rysligt pipande på dom alla fyra och Kokos och Kanel skuttade runt i den stora buren där Pepper och Ruby bor. Undrar om dom kände igen varandra?

I bilen när vi körde därifrån så kom det en del tårar men när vi kom fram till affären så torkade hon sina kinder och allt var ok. 

Eilika spenderar ju väldigt mycket tid med Idefix så det har helt enkelt inte funnits så mycket tid över till marsvinen. Hon är helt övertygad om att dom får det bättre nu och hon kan hälsa på dom när hon vill.
 

Nu fick Idefix mer plats när marsvinsburen är borta. Hans leksakskorg fick flytta dit så att han har leksakerna nära och puffen flyttades så att mormor och morfar, som kommer till jul, kan sitta där och sätta på sig skorna.

Ja idag visade Eilika att hon är en sann djurvän! Hon satte inte sina känslor först utan marsvinens bästa! Bra jobbat Lilla E!

1 kommentar: