lördag 31 oktober 2015

Cape to Cape

Jag har sagt det förut och nu har det hänt igen; man träffar så intressanta människor när man bor som vi gör! På något vi så dyker dom upp både nu och då! Tex. seglarna som seglade in i Simonstown för drygt 2 år sedan. Förra lördagen flög flygaren in över Cape Point och igår kom han och hans familj på middag till oss. Flygaren heter Johan Wiklund och har skrivit historia genom att ensam flyga från Nordkap till Cape of Good Hope (Godahoppsudden) med ett Moth biplan från 1935! Han har flugit från Stockholm till Kapstaden, exakt samma rutt, som Gösta Andrée gjorde 1929! I ett liknande plan och enbart med samma instrument som Andrée använde! Johan har även gjort denna flygning på exakt samma datum som Andrée gjorde. Detta är ju bara så häftigt!

Så enligt plan, cirklade flygaren (han kallas så i vår familj) Godahoppsudden och Cape Point förra lördagen, den 24 oktober 86 år efter Andrée! Jag var ju i Sverige då men Harald och Eilika åkte ut för att hälsa honom välkommen genom att vifta med den svenska flaggan och ta ett gäng med bilder. Harald fick nys om detta äventyr genom en simmarkompis från Täby som också är pilot och känner Johan. 

Vi har assisterat Johans familj med tips på boende och var dom kunde hyra bil etc och så passade vi ju på att bjuda in dom när dom var här för att möta Johan.


Den "nya" fyren längst ut på Cape Point!
 

Bergskedjan som hänger ihop med Tafelberget i Kapstaden.
 

Här har vi honom! 
 
Så häftigt!
 Med bergen som bakgrund så ser man verkligen hur litet planet är!

Vi firade förstås med bubbel från Steenberg i går när flygaren med familj kom och sedan bjöd vi på braai. Vi fick höra mycket om resan och det storslagna Johan gjort. Mycket intressant och roligt! Och vilken trevlig familj! Vi hade verkligen en mycket minnesvärd kväll!
 

Johans syster, hustru, goda vän, mamma och så Johan själv!
 

 

 Grillad strutsfilé hade ingen ätit men jag tror det gick hem.


Eilika och Johans och Lenas barn David och Emilia fann varandra direkt!
 

Idde och Ugglig softar lite på gräsmattan!

Tack för att ni lät oss ta del av din historiska och fantastiska resa Johan, och tack hela familjen för att ni gjorde vår fredagskväll en att minnas!

Här kan ni läsa allt om Johans resa, Cape to Cape! Länk till bloggen finns även i min blogglista till höger.

The Moth är nu packad i en container och snart på väg med båt till Sverige igen. Flygaren flyger hem reguljärt i morgon söndag.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar