torsdag 5 november 2015

Gabriella

Nej jag ska inte skriva om mig själv! Däremot så bor det nu en annan Gabriella hos oss ett par nätter.

Gabriella är en fd elitsimmare som Harald känner genom just simningen. Nu ska Gabriella jobba som voluntär för Project Playground här i Kapstaden i en månad. Hon ska lära barn att simma!

Meningen var att hon skulle landa i förrgår och stanna 2 nätter men hon missade planet från London till Kapstaden med 5 minuter pga förseningar från Stockholm. Så hon kom ett dygn senare i stället. 

Tanken var från början att hon skulle bo här mer eller mindre under hela sin vistelse här i Kapstaden men så blev hennes resa framskjuten en månad och då hade vi bara möjlighet att erbjuda henne husrum i ett par nätter. I morgon kommer nämligen väldigt speciella gäster till oss och dom bokade för läääänge sedan. Först till kvarn! Däremot har vi fixat ett minst lika bra alternativ till henne hos vår gode vän Lennart i Clovelly.

Gabriella tog det lugnt igår när hon väl kommit fram och vilade sig tills det var dags att åka över bergen för att hämta Eilika. Hon ville gärna hänga på och det fick hon ju gärna. Sen var det ju ridning på schemat och även där hängde hon på. Det blev en rejäl promenad i sanddynerna tillsammans med Eilika som red.


Har stulit bilden från Gabriellas blogg. Jag hade fullt sjå att hålla reda på hund och vattenflaska!

På kvällen bjöd vi naturligtvis på välkomst braai. Det blev en rätt tidig kväll eftersom Gabriella var rejält trött efter den häftiga resan.

I dag har hon kört till Langa (kåkstad) med Haralds Mercedes cab och börjar med buller och bång med Projekt Playgrounds 5-års firande!

Gabriella ska inte enbart lära barn i kåkstäderna simma utan hon har även startat en insamling av pengar till Project Playground. 

Så om ni vill vara med och hjälpa till att göra livet bättre för barnen i kåkstäderna så skänk en slant! Stor eller liten, spelar ingen roll! Det börjar ju närma sig jul så varför inte ge bort ett bidrag i julklapp?! En perfekt julklapp som känns bra både för givaren och mottagarna (den som får julklappen och Project Playgorund).

Project Playground startades ju av Prinsessan Sofia och gör otroligt mycket bra här i Kapstaden.

Här har ni Project Playgrounds hemsida,  här har ni Gabriellas blogg där ni kan följa hennes äventyr och till sist, men allra VIKTIGASTE,  här kan ni läsa om hur ni gör för att skänka pengar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar