tisdag 17 november 2015

Vinsöndag

I söndags var det vinsöndag! Varför åker vi alltid på vinprovning på just söndagar när vi har gäster?! Jo, för i veckorna jobbar vi och har skolbarn som ska lämnas och hämtas och på lördagar spelar Harald golf. Så söndagar är rätt så ofta vinsöndagar!

Vi hade lite småkyliga vindar och halvmulet på förmiddagen så vårt första stopp, Steenberg (som alltid!) så satt vi inne. Det kom faktiskt några regnstänk också. Men det gick ju lika bra det! Det är väldigt mysigt inne också!

 

Började söndagen som sig bör; med bubbel!

 

Det är alltid lika fint dekorerat på Steenberg! Nu har dom nya viner med nya etiketter och visar upp dom så här coolt!


 

En sådan här trehjuling skulle man ha! "Runs on bubbles"!

Efter ett antal glas med vin stuvade vi in oss i bilen och körde mot Paarl. Vi hade valt vingården Spice Route för det är fantastisk utsikt där, nytt management i restaurangen som vi ville testa och så är det ett mycket avslappnat och lättsmält ställe för ovana vinprovare. Men.....det dröjer nog ett bra tag innan vi väljer Spice Route igen. Maten var helt ok men inte något wow. Eilikas pommes och calamares serverades på ett otroligt tråkigt sätt. Eftersom vinden var kall så satt vi inne och det var den bullrigaste restaurangen jag varit i på mycket länge. Stengolv, stenväggar, träbord och trästolar och INGA textilier. Och stort utan några mellanväggar! Nej det var ingen angenäm upplevelse. 

Sen så har det blivit otroligt kommersiellt! Påminner rätt mycket om, enligt min mening, turistfällan Spier. För mycket på en gång och tjockt med folk! Dom har en väldigt fin liten butik men med ockerpriser. Bland annat hittade vi jätte fina kuddfodral men som tur var hade jag koll på priserna och noterade att precis samma fanns att köpa i Kalk Bay för R200 mindre. Nej, lite synd tycker jag! Men det finns ju massor med andra alternativ. Vi överlåter Spice Route till turisterna!Här är restaurangen! Jätte mysigt att sitta ute men inte när det blås isvindar!


Efter lunchen var det dags för mer vinprovning! Vinden blåste fortfarande på friskt men solen var framme och vi kunde sitta ute och njuta av vin och utsikt. För utsikten är helt makalös!


 Vinprovarna och chauffören!


Tafelberget långt bort i diset!
 
 
 Lite annat än vardagen utanför Östersund!


 Här vilar det inga sura miner!

Vidare mot nästa vingård! Vi körde och bestämde oss för att helt enkelt bara stanna vid någon som verkade bra. Det blev vingården Marianne! Mycket glad överraskning! Goda viner, fin utsikt, mysigt och bra på alla sätt och vis! Hit åker vi gärna igen!
Leif tycker att biltong (kryddat, torkat kött) är en hit så vi beställde även biltongprovning tillsammans med vinet. Leif fick nu smeknamnet Mr Biltong!Tittade på dom stora tankarna och ekfaten med vin!
 


Där framför fötterna på Eilika och Elin kunde man se vinet!


Shoppingrunda i Leifs smak!
 

Vacker och välordnat som alltid i vindistriktet!


 Det odlades även lime på vingården! Konstigt nog serverade Eilika just limevatten när vi kom hem sen!

När vi kom hem till vår glada vovve så bjöd Harald på Spagetti Carbonara! Som sig bör!

I går tog Harald med sig Leif till Clovelly för att spela golf. Elin och jag fixade lite hemma på förmiddagen och sedan åkte vi till Kalk Bay. Jag ville ju köpa det fina kuddfodralet till Elin. Fast för R500 INTE R720 som det kostade på Spice Route!

Visst är det en söt elefant! Tror den kommer passa bra hemma hos Elin och Leif!Sen kom Leif också och så åt vi lunch på Olympia Café!
 

En alldeles utmärkt måndagslunch!

4 kommentarer:

 1. Lite avis på er vinprovning ändå...

  SvaraRadera
 2. Jag tycker att det verkar vara en fantastiskt bra söndags-sysselsättning.

  SvaraRadera
 3. Fantastiskt trevligt!

  Jag tycker att det finns så mycket bra viner från Syd Afrika. Är det lätt att hitta inhemska ekologiska viner där ni bor?

  Ha en fin dag!

  Kram, Anneli

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi letar inte efter ekologiska viner så jag vet inte riktigt. Men det verkar som om det kommer mer och mer.

   Radera