söndag 1 november 2015

Trunk or Treat

I går var det ju Halloween men det firas inte i någon större utsträckning här. Vi fick tex inte besök av några godistiggande barn alls i går kväll. Här släpper man ju inte ut barn själva utan föräldrar måste gå med. Föräldrarna är nog inte jätte intresserade av Trick or Treat. Gör mig absolut ingenting! Tycker inte det är någon helg att fira. Jag är ju lite tråkig som inte tycker om att klä ut mig.

Men Eilika fick sitt lystmäte i fredags eftermiddag. Går man på en amerikansk skola så är det ju självklart att Halloween ska firas! På AISCT firar man Halloween genom att arrangera Trunk and Treat åt dom yngre barnen (dagis till och med 5:an). Eller det är inte så mycket skolan som arrangerar utan PATA (Parent And Teacher Association) och föräldrar. 

Klockan 13.00 var jag samt ett gäng andra föräldrar på skolgården och dekorerade bilar! Varje årskurs dekorerar 1 bil enligt ett förvalt tema. Det blev 8 bilar totalt tror jag. Barnen får sedan klä ut sig och gå runt, klassvis, till varje bil där dom får godis och små presenter. Allt donerat av föräldrarna!

En riktig höjdare för barnen och verkligen lyckat! 

Jag var även uppe klassrummet och hjälpte till med kostymerna samt tog några bilder. När alla var utklädda så samlades hela lågstadiet i Parthenon där dom yngsta barnen sjöng och marimba bandet spelade. Sedan gick alla i en parad runt rondellen framför skolan innan det var dags för Trunk and Treat.
 

Eilikas lärare Mr Laas förvandlades till en pirat! Fast han ser rätt snäll ut!


En häxa med väldigt långt hår!


Det var häxan Eilika!
Ännu en mamma som hjälper till.Alla otäckingar samlade för att gå över till Parthenon.


Eilika och Gigi!


Mamma Holly med tvillingarna Aubrey och Gigi, bredvid Eilika. Nina och Isis framför.


Lätt kaos innan dom blir utsläppta för parad och Trunk and Treat.

Bagaget (trunk) på alla 8 bilarna var fyllda med godis och annat spännande. Inget fel på fantasin när det gäller dekoration av bilarna.
 
Nedan åk 4:s bil som vi dekorerat i temat Candyland! Candyland är ett sällskapsspel för små barn.
 


Vi var säkra på att det skulle bli godis över. Inte en chans! ALLT försvann!

Dom allra yngsta i paraden var ju bara så söta. Var ju tvungen att ta en del bilder på dom.


Tre små Elsa från filmen Frost!Här kommer ett gäng 3:or och 4:orna tätt efter. Piraten med sin besättning! 


Ordning och reda! Barnen fick gå fram till bilarna i grupper av 4.


Söta Chandler som har en alldeles speciell plats i Eilikas hjärta, och det är ömsesidigt! 


Eilika fyller på sin påse i Candyland!


Är piraten också lite godissugen tro?!
Chandler och Eilika!


Eilika, Asha och Shona!


Puh! Avklarat! Georgia och Holly andas ut!

Detta evenemang slutade när skolan slutade och sedan ilade Eilika och jag hem så fort det bara gick i fredagstrafiken. Vi hann vara hemma en knapp halvtimma innan flygaren med familj kom på braai. Vår dotter är ju inte den blyga typen så gästerna möttes av en läskig häxa. Men hon förvandlades till söta Eilika igen sen innan vi åt.
1 kommentar:

  1. Åh, redan två år sedan Lovis, Otto och Eilika skrämde vettet ur sälarna på bryggan i Simonstown. Det var hennes första Halloween :) /Linda

    SvaraRadera