måndag 20 september 2010

Vackra katten

Har fått frågan "Hur mår Mosquito?". Mosquito är vår Maine Coon katt som vi hade med oss från Sverige.


Jodå, Mosquito mår bra. Han har acklimatiserat sig väl. Han har fått kattlucka och kan komma och gå som han vill. Mycket skönt för matte framför allt, som slipper gå upp mellan 3 och 4 på morgonen för att slippa ut nödig kisse.

Han håller sig BARA på tomten. Kanske han tar sig en liten kort tur genom häcken mot kyrkogården någon gång ibland. Men han har vad han behöver på tomten. Buskar och rabatter, fåglar och insekter och flera ställen att klättra upp på. Tyvärr inga träd att klättra i men han verkar vara nöjd ändå. Matte dock inte så glad att just trädgårdslandet är favoritplatsen som toalett. Mina stackars salladsplantor får jobba hårt för att få stanna i jorden/sanden.

Han verkar ha fått ordning på sitt revir. Någon gång ibland får han besök av någon grann katt men dom håller sig numera på avstånd.

Mosquito har en hjärtsjukdom, som är väldigt vanlig hos just den rasen. Han har HCM, vilket betyder att har en förtjockad hjärtmuskel. Än så länge störs han inte av det men han kan bli rätt sjuk av det. Svårt med andningen etc. Det finns ingen bot så vi väntar och ser vad som händer. Vi gjorde ultraljud hemma i Sverige innan flytten, bla för att undersöka att hans hjärta skulle klara flygningen. Funderat på att boka in ett vet. besök här för att kolla statusen men den kloka hussen avrådde mig. Vi kan ju inte bota det eller ge honom medicin för det så det blir bara ett stressmoment för Mosquito. Han får lulla på så länge han kan och vi märker som sagt var ingen skillnad på honom.

Han har blivit rätt trött på sista tiden dock, men han fyller 10 i november så det är ju inte så konstigt. Han sover mycket. Gärna i Julius fåtölj i fårskinnet på dagarna och NÄRA, NÄRA matte på nätterna.

Vill ni läsa mer om Maine Coon katten så kolla här (på engelska).

1 kommentar:

  1. Han är så fin eran kisse! Och en kopia av min brorsas katt! Helt otroligt lika! Måste maila över en bild, så du får se!
    Kram

    SvaraRadera