onsdag 1 september 2010

Socker på dagis

I förrgår kom Eilika hem med en näve karameller från dagis. Kudi fyllde år och dom hade fått tårta och godis. Inte så jätte bra enligt den svenska mamman! Detta händer lite titt som tätt.

På fredagar bakar barnen. Eller snarare sätter M&Ms på kex eller liknande. Alltså för det mesta VÄLDIGT sött. Händer ibland att dom gör små spett med köttbullar och ostkuber eller små minipizzor.

Sedan har dom "snack time" på förmiddagen då dom får frukt i bitar, små mackor och the. Dom små mackorna har antingen SÖT sylt, jordnötssmör eller Marmite . Eilika tycker inte om något av påläggen. Allt är för sött! Hon är inte mycket för det här med söta saker.

När dom fick tårta i måndags så sa fröken till henne att hon inte behövde ta. Hon har upptäckt att den lilla svenska flickan inte diggar super söta tårtor. Hon har även märkt att Eilika heller aldrig äter mackorna. Nu har vi börjat skicka med Eilika sina favvo mackor istället. Rostat bröd med farmors hemgjorda lingonsylt på. Inte sött och sliskigt!

Berättade för Teacher Vicki att i Sverige bjuds det inte på NÅGOT sött på dagis. Vi har inte ens socker i ketchupen! Hon blev mycket imponerad och tyckte det var jätte bra. Man vet aldrig, kanske blir det en ändring med socker intaget på Waters Edge Pre-Primary School! Fick också höra om en dagiskompis till Eilika som har 16 (!!!) hål i tänderna och måste göra en rot kanals operation. Tjejen är 5 år! Stackare!

2 kommentarer:

  1. Ja man blir lite lätt chockad av detta kan man ju säga. Vi får ju knappt bjuda på glass när barnen fyller år... Men bra där Eilika skulle vilja ha lite av ditt det där icke sötsuget ;)
    Kram från din gamla lysmasksfröken!

    SvaraRadera
  2. Oj, vilken skillnad från Sverige! Kanske de tänker till lite efter att du påpekat detta. =)
    /Lindah

    SvaraRadera